Whatsapp'ta "Şu Anki Konumu Gönder" ile "Mevcut Konumu Paylaş"' Arasındaki Fark | Sonsuz Teknoloji Sonsuz Teknoloji

Whatsapp’ta “Şu Anki Konumu Gönder” ile “Mevcut Konumu Paylaş”‘ Arasındaki Fark

whatsapp12

 

Whatsapp’ın en güzel özelliklerinden birisi konum atmaktır. Bu özelliğin varlığından herkes haberdar ancak nasıl yapılacağını bilen sayısı az. Bulunduğunuz yeri bir kişi ile paylaşmak, kaybolduğunuz da ya da bilmediğiniz bir yerde biriyle buluşmak için rahatlıkla kullanabileceğiniz harika bir özellik. Bulunduğunuz yere birine anlatmaya çalışmak yerine, akıllı bir telefon kullanarak konumunuzu kolayca paylaşabilirsiniz.Google Haritalar, Facebook Messenger, iMessage ve daha pek çok uygulama da dahil olmak üzere çeşitli uygulamaları kullanarak konumunuzu paylaşabilirsiniz. Tercih ettiğiniz messenger uygulaması WhatsApp ise, konumunuzu bir kişi veya grupla paylaşmak oldukça kolaydır.

Konumunuzu göndermek istediğiniz grup veya kişiyle sohbet gerçekleştirin. İOS’da yazma alanının solunda “+” ve Android’te  yazma alanın sağında “Ataç İşareti” düğmesine dokunun ve “Konum“‘u seçin.

WhatsApp için konum ayarlarınızı etkinleştirmediyseniz, uygulama telefonunuzu açmak istediğiniz telefon ayarlarına götürecektir. (Konum ayarlarını yalnızca uygulama kullanılırken açma seçeneğini belirleyebilirsiniz.) Bulunduğunuz yeri göndermek için “Şu Anki Konumu Gönder

” seçeneğine dokunun ve gönderin. “Şu Anki Konumu Gönder” seçeneği o anki durumu paylaşır ve işinizi görürsünüz. Duruma göre tekrar ikinci bir konum gönderebilirsiniz.

Mevcut Konumu Paylaş“‘ ise, konumuzu gönderdiğiniz kişi veya grup sizin anlık konumunuzu görebilecek ve sizi anlık takip edebilecektir. “Mevcut Konumu Paylaş” seçeneğine tıkladıktan sonra paylaşmak istediğiniz süreyi seçin. 15 dakika, 1 saat ya da 8 saatlik seçenekler arasında seçim yapabilirsiniz. Belirlediğiniz süre içerisinde konumuzu paylaştığınız kişiler sizi bu süre içerisinde nerede olduğunuzu görecektir. Konum paylaşımı belirlediğiniz süre sonunda otomatik olarak duracaktır. Bunun yanı sıra paylaşım mesajının hemen altında bulunan “Paylaşımı Durdur” bağlantısını tıklatarak da mevcut konum paylaşımını belirlediğiniz zamandan önce durdurabilirsiniz. Bu özelliği bazı zamanlarda çocuğunuzun telefonun kullanabilirsiniz. Çoğunuzun telefonundan kendi telefonunuza konum atarsanız, çocuğunuzu o süre sarfında takip edebilirsiniz.

Konum mesajı aldığınızda, mesaj harita görünümünde olacaktır. Harita telefonunuzda kullanılan varsayılan harita uygulaması ile açılacaktır.

Bir yorum bırakınız...

*

instagram içerik ihlali

Instagram Hikayelerinin Sıralanış Prensibi

İlk açıldığı zamanlarda Facebook gibi sosyal ağ olarak görülen İnstagram, artık başlı ...
MagSafe iphone 12

İPhone 12  MagSafe Kablosuz Şarj Cihazı Android Cihazlarda Çalışır mı?

iPhone 12 serisinin en fazla dikkat çeken özellikleri arasında hiç şüphe yok ki ...
paint arka plan silme

Paint Arka Planı Şeffaf Yapma

Bilgisayar kullanıp paint’i bilmeyen az insan vardır. Paint arka planı şeffaf yapma ...
facebok profil gizleme

Facebook Profili Nasıl Gizlenir?

Günümüzde insanların büyük bir kısmı, iletişimlerini sosyal medya platformları aracılığı ile gerçekleştirebilmektedir ...
dpı butonu

Mouseda DPI değeri Nedir? Ne işe yarar?

Bazı zamanlar özellikle mobil oyunlarda sıkça rakipten önce ateş etme tuşuna bastığımızı ...
tp link modem

TP- Link Modem Wi-Fi Şifre Değiştirme

Wifi şifre değiştirme işlemini internet ve bilgisayar güvenliğimiz için belirli aralıklarla yapmalıyız ...
pubg experimantal server ve test server

PUBG Experimental Server Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl İndirilir?

Oyun piyasasına sunulduğu günden bu yana ortalığı kasıp kavuran PUBG’nin iki farklı ...
ekran klavyesi

Windows Açılırken Ekran Klavyesini Otomatik Başlatma

Bilgisayarlarımızın giriş birimi olan donanımsal klavyelerde herhangi bir sorun yaşamamız durumunda Windows’un ...