WhatsApp, gizlilik politikası ile ilgili bir değişiklik yaptı ve ciddi ölçüde kullanıcıların tepkisini aldı. Çoğu kullanıcı benzer uygulama arayışına girince kullanıcılar Whatsapp benzer uygulama olan Signal uygulamasında buluştu.
WhatsApp’ın Gizlilik Politikası
WhatsApp gizlilik politikası güncellemesinde Whatsapp, verileri Facebook ile paylaşacağını belirterek kullanıcıların onayını aldı. Onay vermeyen kullanıcıların Whatsapp uygulamasını kullanamayacağını belirtti. Whatsapp kullanıcıları, Whatsapp alternatifleri arayışına girince, Telegram ve Signal uygulamalarına yöneldiği gözlemlendi. Özellikle Signal uygulaması önemli ölçüde bir yükselişe geçti. Her iki uygulama da Twitter’da ciddi bir şekilde trend oldu. Signal, uygulama mağazalarında ciddi bir yükseliş gösterdi.
Signal uygulaması Nedir?
Açık kaynak uygulaması 2014 yılında oluşturulmuş ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Signal Foundation ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirilmiştir. Signal ve WhatsApp arasındaki önemli ortak noktalardan biri her iki uygulamada da uçtan uca şifreleme özelliğini kullanmasıdır.
Signal uygulaması WhatsApp’a oldukça benzer; kullanıcılara mesaj gönderme / alma, HD sesli / görüntülü arama yapma (150 kişiye kadar izin veren grup görüşmeleri) ve emojiler, resimler ve daha fazla medya ve dahili bir resim gönderme olanağı sunmaktadır. Uygulama ayrıca karanlık mod, ‘Herkes için Sil’, Kaybolan mesajlar ve daha fazlası gibi WhatsApp benzeri özelliklere de sahiptir.
Android, iOS, Mac, Windows, iPad ve Linux ile uyumlu reklamsız ücretsiz bir uygulamadır . Ayrıca bir dizüstü bilgisayar veya iPad aracılığıyla da erişilebilir.
Signal uygulaması Nasıl indirilir?
Signal uygulaması, WhatsApp tarafından sunulan çeşitli özelliklerle birlikte geldiğinden ve daha iyi ve daha fazla gizlilik amaçladığından, herhangi bir uygulamanın verilerinizi toplamasını istemiyorsanız bir şans verilebilir. Signal uygulaması, Google Play Store veya App Store aracılığıyla telefonlara yüklenebilir.
Bir yorum bırakınız...