Windows 10'un Yeni Güncellemesi Dosyaları Siliyor | Sonsuz Teknoloji

Windows 10’un Yeni Güncellemesi Dosyaları Siliyor

windows update

Microsoft, 11 Şubat 2020 günü Windows 10 için bir güvenlik güncelleştirmesi yayınladı. Güncellemeyi alan bazı Windows kullanıcıları, masaüstlerindeki tüm dosyaların silindiğini belirtti. Bu makalede windows 10 güncellemesini nasıl kaldıracağımızı ve dosyaları nasıl geri alabileceğinizden bahsedeceğiz.

Windows 10 Dosyaları Gerçekten Sildi mi?

Aslında gerçekleşen silme olayı değildir, Güncelleme ile birlikte dosyalarınız sadece yeni bir kullanıcı hesabının klasörüne taşındı. Güncellemeyi yapan kullanıcıların bazıları, masaüstü dosyalarının “silindiği” üzerine bildirmlerde bulundu. Görev çubukları ve Başlat menüleri de varsayılan olarak sıfırlandığını gördüler. Ancak aslında dosyaların bir yere gittiği yok dosyalar sadece yer değiştirdi. Bu nedenle silindiğini düşündüğünüz dosyalara ulaşabilirsiniz.

Sorun, KB4532693 Güvenlik Güncellemesi

Hataya sebep olan Microsoft, Windows 10 için 11 Şubat 2020’de yayımladığı KB4532693 sürümüdür. Windows Update bunu otomatik olarak PC’nize muhtemelen yüklemiştir.

Bu hata ile herkes karşılaşmadı. Bu nedenle böyle bir hata ile karşılaşmadıysanız, herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Bu hata sadece bazı kullanıcıların bildirmi ile gündeme gelmiştir. Hatayla karşılaştıysanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Güncelleştirmeyi Kaldırma ve Dosyalarınızı Geri Alma

Hatayla karşılaştıysanız, sorunu düzeltmenin ve dosyalarınızı geri almanın basit bir yolu vardır: Soruna neden olan güncelleştirmeyi kaldırın. Birkaç Windows kullanıcısı bunun kendileri için sorunu çözdüğünü bildirdi.

windows 10 güncelleştirmeleri görüntüle

Hatayı düzeltmenin ilk adımı güncelleştirmeyi kaldırmaktır. Bunun için Windows 10 bilgisayarınızda Ayarlar>Güncelleme ve Güvenlik>Windows Update>Güncelleme GeçmişiniGörüntüle>Güncellemeleri Kaldır’ı tıklayarak güncelleme listesinden güncelleme KB4532693 güncellemesini kaldırabilirsiniz.

güncelleştirmeleri kaldır

Güncelleştirmeyi kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Normal olarak oturum açtığınızda bilgisayarınız normal şekilde çalışacaktır.

güncelleştirme kaldır

Dosya Gezgini’nde C:\Kullanıcılar\ klasörüne gidebilirsiniz. Büyük olasılıkla ana kullanıcı profili klasörünüzün yeniden adlandırıldığını göreceksiniz. Örneğin, kullanıcı klasörünüz normalde “C:\Kullanıcılar\Sonsuz” ise, kullanıcı klasör adınız “C:\Kullanıcılar\Sonsuz.bak” veya “C:\Kullanıcılar\Sonsuz.000” klasörü göreceksiniz Kayıp dosyalarınızı bu klasörlerde bulacaksınız.

Bir yorum bırakınız...

*