Google Formlarla Web Sitesi İçin İletişim Formu Nasıl Oluşturulur | Sonsuz Teknoloji

Google Formlarla Web Sitesi İçin İletişim Formu Nasıl Oluşturulur?

google forms 

Google Formlar, çevrimiçi ücretsiz anketler ve sınavlar oluşturmak için kullanılan güçlü bir araçtır. Google formlar ile Web sitenize yerleştirilebilecek bir iletişim formu oluşturabilirsiniz.

Google Formlar üzerinde bir iletişim formu oluşturmak basittir. Google formlarda hazır şablonlar da vardır. Şablonları istediğiniz gibi kendinize göre düzenleyip kullanabilirsiniz.

İletişim Formu Oluşturma

boş şablon

Başlamak için  Google Forms  ana sayfasına gidin. Sayfaya gittiğinizde ana sayfada hazır şablonlar galerisini  ve istediğiniz oluşturmak için bir boş şablon göreceksiniz. Boş şablon büyük bir (+) işareti ile gösterilmiştir. Hazır şablon ile devam etmek için hazır şablonlardan birini seçerek devam edebilir vaya boş şablon işareti tıklayarak istediğniz bir formu tasarlayabilirsiniz. Bu makalede hızlı bir anlatım için “iletişim bilgileri” şablonu üzerinde anlatıma devam edeceğiz. İsterseniz boş bir şablondan da kendinize göre bir iletişim formu tasarlayarak devam edebilirsiniz.

Formu Özelleştirme

soru ekle
Varsayılan şablonda ad, e-posta, adres, telefon numarası ve notlar için girişler bulunur. Forma eklemek istediğiniz başka bir satır varsa, ek alanlar veya sorular için yukarıdaki resimde gösterilen artı işaretini (+) tıklatın.

gerekli

Varsayılan olarak, formu göndermek için ad, e-posta ve adres gerekir. Bir bölümün zorunlu olup olmadığını etkinleştirmek / devre dışı bırakmak için, istenen alanı tıklayın, ardından “Gerekli” geçiş özelliğini açın veya kapatın.

arka plan

Formunuzun temasını değiştirmek için, başlık resmini,  ana renkleri ve yazı tipini seçmek için sayfanın üstündeki  ayarlardan yapabilirsiniz.

“Ayarlar” çarkından form ayarlarınızı tamamlayabilirsiniz. Genel sekmesinde e-posta adreslerini toplayabilir, yanıtlarının bir kopyasını e-posta yoluyla gönderebilir ve her kişiyi bir gönderimle sınırlandırabilirsiniz. Ayrıca, katılımcıların gönderildikten sonra cevaplarını düzenleyip düzenleyemeyeceğini ya da anketin sonunda bir özet çizelgesi görüp görmeyeceğinizi seçebilirsiniz.

yanıt

“1 yanıtla sınırlandır” yı etkinleştirirseniz, yanıtlayanın formunuza erişebilmesi için Google hesaplarıyla giriş yapması gerekir. Google hesabı olmayan hiç kimse formlarınıza yanıt gönderemez. Kendi sistenize bağımsız bir form düzenleyecekseniz bu seçeneği devre dışı bırakın.

“Sunum” sekmesinde birkaç ayar var. Katılımcıların formu gönderdikten sonra gördükleri onay veya teşekkür mesajı.  “Oylamaya katıldığınız için teşekkürler” gibi.

Tamamladıktan sonra, değişiklikleri onaylamak ve formunuza geri dönmek için “Kaydet” düğmesine basın.

Formu  Web Sitesine Gömme

İletişim formundaki her şeyi mükemmel yaptıktan sonra, sayfanın üstündeki “Gönder” düğmesini tıklayın.

Köşeli parantez (<>) sekmesini tıklayın ve ardından gömülü HTML’yi panoya kopyalamak için “Kopyala” yı tıklayın.

Formun boyutlarını ve web sitenizde nasıl görüneceğini değiştirmeniz gerekiyorsa, “Kopyala” yı tıklamadan önce HTML kodunun altındaki genişlik ve yüksekliği değiştirin.

Şimdi tek yapmanız gereken, kodu bir WordPress sayfasının HTML editörüne veya doğrudan formun görünmesini istediğiniz web sitenizin .html dosyasına yapıştırmak. Bir çok site PHP ile yazıldığından bu kodu onaya göre uyarlamalısınız. Bu işlemi küçük bir araştırma ile yapabilirsiniz. WordPress’de hızlı bir şekilde yapmak için html araçları kullanabilirsiniz.

kopyala

Boyut konusunda sorunlar yaşıyorsanız sitenizde düzgün görününceye kadar google formlar üzerinden genişlik ve yükseklik numaralarıyla oynayın ve her şey sitenizde mükemmel görünene kadar kodu tekrar kopyalayın.

Google E-Tablolarda Yanıt Toplama

Google Formlar’daki en iyi özelliklerden biri, toplanan tüm yanıtların doğrudan bir Google E-tablo elektronik tablosuna gönderilebilmesidir. Buradan Sheet’in formüllerini ve çizelgelerini kullanabilir, yanıtları gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilir ve verileri daha da analiz etmek, filtrelemek ve işlemek için eklentiler yükleyebilirsiniz.

Yanıtlar için bir elektronik tablo oluşturmak üzere “Yanıtlar” sekmesini seçin ve ardından yeşil Sayfalar simgesini tıklatın.

Ardından, tüm yanıtlarınızı saklamak için yeni bir e-tablo oluşturmak için “Oluştur” düğmesini tıklayın.

Alternatif olarak, zaten bir e-tablonuz varsa, yanıtların girmesini istediğinizde, “Mevcut e-tabloyu seç” i tıklayın ve talimatları izleyin. Elektronik sayfa, Drive’ınıza kaydedilir. Her e-tablo tüm yanıtları ve anketin ne zaman tamamlandığını gösterir ve müşterilerinizle iletişim kurmanızı kolaylaştırır.

Bir yorum bırakınız...

*

Yapay Zeka Destekli Asistanlar

Yapay Zeka Asistanlar Hayatımızı Nasıl Değiştiriyor?

Teknoloji dünyasında yapay zeka (AI) destekli asistanlar, son yıllarda hızla popülerlik kazandı. Siri, Google Asistan, Alexa ve daha birçok platform, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak ve ...
github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...