Japon balığı bakımı, son derece önemli olan ve oldukça merak uyandıran konuların başında geliyor. Bilindiği üzere Japon balıkları, akvaryumların vazgeçilmez canlılarından biridir. Renkli, hareketli ve son derece şirin yapıda olan Japon balıkları, bulunduğu ortama ayrı bir hava katmaktadır.
Japon balıkları, her ne kadar herkes tarafından sevilen ve tercih edilen balıklar olsa da ne yazık ki düzgün bakılmadıklarında çabuk hastalanabilmektedir. Bu tür bir durum ile karşılaşmamak adına mutlaka balıklarınızı düzenli bakmalısınız. Peki, Japon balığı bakımı nasıl yapılır, Japon balığı fanusta bakılır mı?
Japon Balığı Bakımı Nasıl Yapılır?
Japon balıklarınızı daha sağlıklı bir şekilde yetiştirmek istiyorsanız, aşağıda bulunan önerileri inceleyebilir ve söz konusu önerileri uygulayabilirsiniz. İşte, Japon balığı bakımı…
- Japon balıkları 15 ile 20 derecelik su sıcaklarını sevmektedir. Bu sebepten ötürü akvaryumun derecesini sabit tutmalısınız.
- Japon balıkları için mutlaka geniş ve derin bir akvaryum tercih etmelisiniz.
- Akvaryum içerisinde yer alan suyu, mutlaka haftada 1 ya da 2 kez değiştirmelisiniz. Fakat, değiştirme işleminde kesinlikle akvaryumunun tamamını boşaltmamalısınız. Zira, akvaryum içerisinde yer alan suyun tamamını boşaltırsanız balığınız kısa süre içerisinde hastalanabilir.
- Japon balıklarının bulunduğu akvaryumda mutlaka kum taneleri olmalıdır. Söz konusu balık cinsi kum taneleri ile oynamayı oldukça çok sevmektedir.
- Japon balıklarınızı sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmek için mutlaka sabah ve akşam düzenli olarak beslemelisiniz.
- Beslenme sonrası kabızlık problemi ile karşılaşmamak adına mutlaka zaman zaman kullandığınız yemi değiştirmelisiniz.
- Tüm bunların yanı sıra mutlaka balıklarınızı 1 ya da 2 saat güneş gören bir yerde tutmalısınız.
Japon Balığı Bakımı Fanusta Nasıl Yapılır?
Başta Japon balıkları olmak üzere diğer tüm akvaryum canlıları, kesinlikle fanus içerisinde bakılmamalıdır. Birçok balık ferah ve geniş ortamı sevmektedir. Dar olan bir ortamda bakılan balıklar, zaman içerisinde strese girebilmektedir. Bu tür sorunlar ile karşılaşmamak adına mutlaka her balığa 10 litre su düşecek şekilde bir akvaryum tercih etmelisiniz.
Japon Balığı Neden Ölür?
Japon balıkları genellikle, parazitlerden ötürü ölebilmektedir. Parazitlerin yanı sıra balıkların ölümüne neden olan faktörler ise şu şekildedir; Mantarlar, bakteriler, virüsler, kabızlık ve aşırı beslenmeye bağlı çatlama.
Japon Balığı Yem Miktarı Ne Kadar Olmalı?
Japon balıklarınıza sadece birkaç dakika içerisinde tüketebilecekleri kadar yem vermelisiniz. Fazla bir şekilde yem vermeniz durumunda balığınız çatlayabilir ve akvaryumunuz çok kısa bir süre içerisinde pislenebilir.
Japon balığı bakımı yukarıda da görüldüğü üzere oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Sizlerde, hazırladığımız önerileri okuyabilir ve bu önerileri uygulayarak balığınızı sağlıklı bir şekilde yetiştirebilirsiniz.