Kullanılmayan Google Hesap Verileri Ne Zaman Silinir? ∞ Sonsuz Teknoloji

Kullanılmayan Google Hesap Verileri Ne Zaman Silinir?

google kullanılmayan hesap verilerini ne zaman siler

Android telefon kullanan herkesin Google hesabı vardır. Bilinçsiz kullanıcılar genelde telefon değişikliklerinde Google hesapları şifreleri unutulur ve yeni cihazlarda yeni hesap kullanır. Google hesabında yer alan fotoğraflar, Drive veya Gmail gibi hizmetler içeriğinde yer alan veriler Google hesabı belirli bir süre kullanılmadığında silinecektir.

Google hesabı ne kadar süre kullanılmaz ise veriler silinir? Aktif olarak kullanılmayan Google hesabı belirli bir süre kullanılmayınca silinecektir. Bu özellik 1 Haziran 2021’den itibaren aktif olarak kullanılacaktır.  1 Haziran 2021 tarihinden sonra hangi veriler silinmeye tabi olacaktır?

Etkin Olmayan Google Hesabının Hangi Verileri Silinir?

  • Google Fotoğraflar’a yüklenen yeni fotoğraflar veya videolar.
  • Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Çizimler, Formlar veya dosyalar yani aklınıza gelecek herşey silinecektir.

1 Haziran 2021 sonra yüklenen ve değiştirilen dosyalar hesapta aşağıda belirtilen süreler içerisinde hesapta bir hareketlilik olmaz ise silinecektir. Bu nedenle özellikle telefon için oluşturduğunuz Google hesabı şifresini asla unutmamalısınız. Android telefonlar Google fotoğraflar gibi hizmetlerle senkronize çalıştığından tüm verileriniz genelde Google hizmetlerine aktarılır.

Google hesabı Ne Kadar Süre Etkin Olmazsa Veriler Silinir?

1 Haziran 2021’den itibaren Google, etkin olmayan hesaplardaki verileri silmek için birkaç yeni politika uygulayacak. Google, aşağıdaki durumlarda verileri silebilecek:

  • Hesabınız iki yıl aktif değilse.
  • İki yıl boyunca depolama sınırınızı aştıysanız.

İki yıllık geri sayım 1 Haziran 2021’de başlıyor. Yani, aktif olmayan hesap  verileri en erken sileceği zaman 2023’dür. Google ayrıca herhangi bir şey kaldırılmadan önce size birden fazla uyarı maili gönderecektir.

Google Hesabımı Nasıl Etkin Tutarım?

Hesabınızın “devre dışı” kalmasını önlemek için ne yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Eh, çok basit. Web’de veya mobil cihazda Google hesabınızda oturum açarken Gmail, Google Drive veya Google Fotoğraflar‘ı ziyaret etmeniz yeterlidir. Bu kadar! Aslında hizmetlerde hiçbir şey yapmanız gerekmiyor. Eğer Google hesabınızı telefonunuzda, tabletinizde veya bilgisayarda kullanıyorsanız bu sizi ilgilendiren bir durum değildir.

Genel olarak, bu, Google hizmetlerini ara sıra kullananların bile endişelenmesi gereken bir şey değildir. Bu politikalar, Google hesaplarını tamamen terk etmiş ve hesabına hiç giriş yapmayan kullanıcılara yöneliktir.

Bir yorum bırakınız...

*