Kimse arızalı bir telefondan hoşlanmaz. Maalesef telefonlarda zaman zaman hatalar, çökmeler ve diğer sorunlar kaçınılmazdır. En yaygın olan sorunların çoğunda nispeten basit düzeltmeler vardır.
Küçük bir uyarı yapmakta da fayda vardır. Her sorunu kendiniz çözemezsiniz. Yeri geldiğinde telefonunuzu profesyonel bir tamirhaneye götürmeniz veya yeni bir modele geçmeniz gerekebilir. Özellikle donanımsal sorunların sonucu yeni telefondur.
Karşılaşacağınız en yaygın telefon sorunları ve bunların nasıl giderileceği aşağıda verilmiştir.
Hatalı Uygulamalar
Bazı uygulamalar sistemi komple yavaşlatabilir. Özellikle aynı görevi yapan uygulamalar çakışma sorunu yaşar ve telefonunuzda yavaşlamalara sebep olur. O nedenle aynı amaç için kullandığınız uygulamalardan kendinizce iyi olanını seçin. Telefonda bir işlev için bir uygulama kullanmakta fayda vardır. Aynı görevi yapan birden fazla uygulama kullanmaktan kaçının.
Depolama alanı
Telefon kapasiteleri ne kadar büyük olursa olsun depolama alanları yinede çabuk dolmaktadır. Telefon ile en sık yaptığımız işlerden biri fotoğraf ve video çekmektir. Fotoğraf ve video çekimlerinin kalitelerinin artması depolama alanlarını çabuk doldurmasına sebep olmaktadır. Fotoğraf ve videolarını bulut depolama alanlarında saklayabilir veya kendi şahsi harddiskinize yedekleme yapabilirsiniz. Depolama alanında yer açmak telefonunuzun daha hızlı çalışmasını sağlar. Telefonda uygulamalar çalışırken depolama alanına ihtiyaç duyar. Telefonların en büyük yavaşlama sebeplerinden biridir. Kullanmadığınız uygulamaları kaldırarak depolama alanında yer açabilir ve telefonunuzun daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.
Kitlenme
Telefonda en yaygın görünen sorunlardan biri de telefonun kitlenmesidir Bu özellikle bir uygulamayı kullanırken meydana gelir. Bazen uygulamaların çalışmasında ısınmadan, geçici belleğin dolmasından, uygulamanın bağlantı kurduğu server hatasından veya nedensiz sorunlardan dolayı bu tür durumlar oluşur. Telefonunuzun kitlenmesi durumda ilk yapmanız gereken cihazınızı kapatıp tekrar açmanız bir çok sorunu çözecektir. Telefonu kapatıp açma, telefonunuzun geçici belleğindeki her şeyi temizleyecektir. Zaman zaman telefonunuzu kapatıp açmanızda fayda vardır.
Açıklanamayan çökmelere aşırı ısınan bir telefon neden olabilir. Bu nedenle kullanırken ve şarj ederken telefonun ısısını zaman zaman kontrol edin. Dokunuşa sıklıkla sıcak gelirse, sorun hatalı bir şarj cihazı veya batarya olabilir.Telefon şarj ederken telefon batarya patlamas
Zayıf pil ömrü
Her akıllı telefon belli bir ölçüde pil ömrü taşır. Şarjınız birkaç saat içinde yarısına düşerse, telefon bataryasının ömrü bitmeye yakındır. Bu durumda, bataryanın değiştirilmesini sağlamanız gerekir.
Yeni batarya almadan önce bazı batarya kullanımına ilişkin uygulamalarla da test edin. Ondan sonra kendinize yeni batarya bakın. Pil Ömrünü tasarrufunun nasıl yapılacağına ilişkin makaleyi buradan okuyabilirsiniz.
Zayıf Sinyal
Telefonunuz, Wi-Fi’ye bağlanmayı zorlaştırıyor veya hücresel veriye bağlanmakta sorunlar varsa,bu telefonunuzdan kaynaklı olmayabilir. Modem sorunları veya servis sağlayıcıda da sorun olma ihtimali yüksektir. Telefonunuzu uçak modunda wi-fi’ye bağlayın. Telefonunuzu farklı modemlerden internet’e bağlamayı deneyin. Telefonunuzun Android veya İOS işletim sistemlerini güncelleyin. Bağlanma sorunu genel itibari telefon harici durumlardan dolayı meydana gelir. Sorun telefonda ise durum vahimdir. Donanımsal bir arıza var demektir. İnternet’in yavaş ve Wi-Fi’nin zayıf olmasın ilişkin makalelere buradan ve buradan bakabilirsiniz.
Telefonunuzdaki sistemsel arızaları bu ve buna benzer yöntemler ile çözemediyseniz son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürün. Android fabrika ayarlarının nasıl yapılacağına buradan bakabilirsiniz.Bundan sonra sorun devam ediyorsa muhtemelen bir donanım arızası vardır.
Bir yorum bırakınız...