Ücretsiz Dosya Dönüştürme Nasıl Yapılır? | Sonsuz Teknoloji

Ücretsiz Dosya Dönüştürme Nasıl Yapılır?

online-dönüştürücü

Bilgisayar kullanırken karşımıza bir çok dosya formatı çıkmaktadır ve bunları farklı formatlara dönüştürme ihtiyacı duymaktayız. PDF’den DOC’ye, JPG’den BMP’ye veya MP3’den WAV’a kadar belgeler, resimler, ses ve video dosyaları artık düşündüğünüzden kolaylıkla dönüştürülebilir.

Bu ücretsiz çevrimiçi hizmetlerin her biri, bir nokta halinde çeşitli dosya dönüştürme türleri sağladığı için idealdir. Bu listeden en çok hoşlandığınız birini seçebilirsiniz.

 

1. Online-Convert.com

Online-Convert.com‘da ilk dosya dönüştürmeyi denemeden önce, site üzerinde desteklenen dosya türlerini hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Sağ üstteki küçük kutuda, “search for supported file types” alanından dönüştürülecek dosya türlerin kontrolünü yapabilirsiniz.  Daha sonra, hazır olduğunuzda, ana sayfada doğrudan ses, video, resim, belge, e-kitap veya arşiv dönüştürücüsü arasından seçim yapabilirsiniz.

online converter

İlgili bölümdeki açılır kutudan hedef formatınızı seçin. Ardından dosyanıza göz atabileceğiniz, dosyanızı seçebileceğiniz veya bulut saklama hizmetinizden yükleyebileceğiniz yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Dosyayı Dönüştür’ü tıkladığınızda işlem tamamlanmış demektir.

 

2. Convert.Files

Convert.Files, çeşitli dosya formatları için basit bir seçenektir. Başlamak için dosyanıza göz atın veya dosyanızı bulun. Formatları belge, çizim, sunum, e-kitap, video, resim, arşiv veya ses türlerinden seçin. Dosyanızı yükledikten sonra, seçimleriniz destekleyici olduktan sonra dosyalarınız başarılı bir şekilde dönüştürülecektir.

convert files

Dönüşüm tamamlandığında, yeni dosyayı almak için sağlanan bağlantıyı tıklayın. Belirli ama nadir bulunan bir dosya türü arıyorsanız, desteklenen biçimleri gözden geçirebilirsiniz.

3. Convertio

Converito‘nun en güzel özelliklerinden biri de Türkçe desteğinin olmasıdır. Dosyaları bilgisayarınızdan hızlı bir şekilde Dropbox, Google Drive veya bilgisayarınızdan dönüştürmek için dosyayı seçin. Dosyanızı sıkıştırın ve ardından bir resim, belge, e-kitap, sunum veya vektör biçiminden dönüşüm türünüzü seçin. Convertio’nun hoşnutluğu, Daha Fazla Dosya Ekle düğmesini tıklatarak aynı anda birden çok dosyayı dönüştürebilmenizdir. İsterseniz dönüştürülen dosyalarınızı Dropbox’a veya Google Drive’a kaydedebilirsiniz.

convertio

 

Hazır olduğunuzda Dönüştür düğmesini tıklayın ve dosya boyutuyla birlikte dönüşümün ilerleyişini görebilirsiniz. Ardından, dönüştürülen her dosya için İndir düğmesine basın.

4. Zamzar

Zamzar, her türlü ihtiyaca yönelik 1.200’den fazla dosya dönüştürme türünü destekliyor. Başlamadan önce emin olmak isterseniz popüler dönüşüm türlerini doğrudan ana sayfada inceleyebilirsiniz. Ardından dosyanıza göz atın ve çıktı biçimini seçin. Resim, belge, müzik, video, e-kitap, sıkıştırılmış veya önceden ayarlanmış video seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

zambar

 

Zamzar, yeni dosyayı elde etmek için bir e-posta adresi girmeniz gerektiğinden diğer dönüştürücülerden biraz farklıdır. Site, dosyalarınızı ücretli bir hesapla yönetmek için bir gelen kutusu da sunar.

5. FileZigZag

FileZigZag, Zamzar’a benzer bir e-posta tabanlı dosya dönüştürücüsüdür ve belge, ses, resim, video ve arşiv dosya biçimlerini desteklemektedir. Dosyanızı yüklemeniz, çıktı biçimini seçmeniz, e-posta adresinizi girmeniz ve Dönüştür’ü tıklamanız yeterlidir.

filezigzag

 

Dosyanız dönüştürüldükten sonra, FileZigZag gelen kutunuza gelmeden önce gözden geçirmeniz için birkaç seçenek sunar. Dosyayı sunucudan silebilir (üç gün boyunca saklanır), dönüştürülen dosyayı bulut depolama alanınıza yükleyebilir veya kaynak dosyayı veya dönüştürülen dosyayı farklı bir türe dönüştürebilirsiniz. Yine, dosyanıza bir bağlantı içeren bir e-postaya sahip iseniz, FileZigZag iyi bir ücretsiz hizmettir.

6. FreeFileConvert

FreeFileConvert 8,300 dönüşüm kombinasyonunu destekler. Bir kerede dönüştürmek için aynı formatta beş dosyayı ekleyebilirsiniz. Dosyanızı yüklediğinizde çıktı biçimi kutusu otomatik olarak önerilen biçimlerle ayarlanır. Dönüştür’ü tıklayın ve hazır olduğunda dosyanızı almak için İndir düğmesine tıklayın.

freefile

FreeFileConvert ile, arşiv, belge, e-kitap, ses, görüntü, sunum, vektör, CAD ve yazı tipi dosya formatlarını dönüştürebilirsiniz. Ana sayfadaki bu desteklenen türlerden birini tıklatarak mevcut tüm dosya biçimlerini hızlı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

7. Online File Converter

Online File Converter, Ses, video, resim, belge ve arşiv dosya biçimlerini ücretsiz olarak dönüştürür, İhtiyacınız olan dönüşüm türüne gidin ve hedef formatınızı seçin. Ardından, dosyanıza göz atın  dosyanızı bulun.

onlinefilexxx

Site, belirli dosya türlerini dönüştürürken birkaç mükemmel seçenek sunar. Örneğin, boyutunu, rengini değiştirebilir veya görüntü dosyalarını zenginleştirebilirsiniz. Veya ses dosyaları için, bit çözünürlüğünü, örnekleme oranını, ses kanallarının sayısını ayarlayabilirsiniz.  Ayarlar bittiğinde Dosyayı Dönüştür’ü ve ardından bitirdiğinizde dönüştürülen gosyayı İndir’i tıklayarak indirin.

 

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...