XAPK Nedir? XAPK Dosyası Nasıl Açılır? ∞

XAPK Nedir? XAPK Dosyası Nasıl Açılır?

xapk

Teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda cihazlar için yeni yazılımlar ve özellikler de geliştirilmeye devam ediyor. Android işletim sistemi kullanan kullanıcıların mutlaka hâkim olacağı bir konu var ki o da dışarıdan kurulacak olan herhangi bir programın .apk uzantısına sahip olmasıdır.

Her ne kadar .apk dosyası Android işletim sisteminin resmi dosya formatı olsa da XAPK resmi bir dosya uzantısı değildir. Son zamanlarda görmeye başladığımız ve adını her geçen gün arttırarak duyuran XAPK Nedir? XAPK Dosyası nasıl açılır?

İlgiliGoogle Playstore’da Olmayan Uygulama Nasıl Yüklenir?

XAPK dosyasının ne olduğunu kabaca anlatacak olursak bir paket kurulum programı diyebiliriz. Söz paket kurulumunun kullanılabilmesi için ekstra bir yazılım yüklenmesi de şartlar arasında yer almakta. Peki, XAPK Nedir? Sorusunun detaylı cevabı nedir?

XAPK Dosyası Nedir?

Teknoloji konusunda en ufak da olsun yakınlık hisseden kullanıcıların mutlaka duyduğu isimlerden birisi de mutlaka XAPK dosya uzantı türüdür.

Söz konusu dosya uzantı türü APK uzantı türüne benzemekte ancak tamamen aynı işlevselliği göstermiyor. Kurulum için ekstra program isteyen bu APK sürümü, OBB gibi ekstra kurulum işleminin olması gereken dosyaları kendi kendine otomatik şekilde kurmaktadır.

Bu konuda korsan oyunlar ve korsan programlar devreye giriyor olsa da durum hiçte öyle değil. XAPK dosyası, üretici tarafından paylaşıldıktan sonra tek yapmanız gereken programa bu dosya uzantısını tanıtmak ve otomatik kurulum olmasını sağlamak.

Otomatik olarak OBB dosyası kurabilmesi nedeni ile Android kullanıcılar tarafından en sevilen dosya uzantıları arasına girmiş durumda bile. Peki, XAPK Dosyası nasıl açılır? Kurulumu Nasıl Yapılır?

XAPK Dosyası Nasıl Açılır?

XAPK Dosyası nasıl açılır? XAPK dosyasını kurabilmek için Play Store üzerinden ek bir yazılım indirmeniz gerekir. Söz konusu yazılım sayesinde tek bir tıklama ile bu dosyayı kurabilme imkânınız bulunuyor.

Her ne kadar her şey paketlenmiş bir program gibi gözükse de söz konusu XAPK dosyalarını güvenmediğiniz sitelerden ve kişilerden almayın. İçerisinde olabilecek herhangi bir virüs Android işletim sisteminizdeki tüm kişisel verilerinizin çalınmasına neden olacaktır.

XAPK dosyasını ilk indirdiğiniz zamanlarda kurulabilir bir paket olarak gözükecektir. Her ne kadar destekliyor gibi gözükse de kurulum için üzerine tıkladığınızda Android cihazınız bu paketi desteklemiyor hatası ile karşılaşacaksınız.

xapk

  • XAPK İnstaller programını mağazadan cihazınıza kurun.
  • Kurulum işlemi sonrasında programı çalıştırın. İstenilen her yetkiye evet seçeneğini seçerek XAPK İnstaller yazılımına kurulum yetkisini verin.
  • Yetki işlemlerinden sonra gelecek olan panel kısmından “Dosya Seç” alanına tıklayarak dosya seçim panelini açın.
  • Gelecek olan dosya seçim panelinden kurulumunu yapmak istediğiniz XAPK dosyasını seçmeniz gerekmekte.
  • Seçim işleminden sonra kısa bir süre beklemeniz gerekmekte.
  • Kısa bir süre bekledikten sonra gelecek olan ekranda “Yükle” seçeneğini seçerek sorunsuz şekilde kurulum işlemine başlayabilirsiniz.
  • Kısa süre sonra bitecek olan kurulum sonrasında indirdiğiniz yazılım sorunsuz kullanılır.

XAPK ve APK Arasındaki Farklar Neler?

xapk ve apk arasındaki fark

Kısa süre içinde çıkış yapan ve kısa sürede Android kullanıcılarının hayatına girmeyi başaran XAPK dosyasının APK dosyasından farkları neler?

Söz konusu paket dosya uzantılarının farkları aslında birbirinden fazla değil. APK dosyasının sadece biraz daha geliştirilmiş hali olan XAPK ve APK dosya uzantısı arasındaki farklar.

  • XAPK Dosyası daha büyük dosya boyutuna sahip.
  • XAPK Dosyası kurulum sırasında gerekli olan OBB dosyasını otomatik olarak kurar.
  • XAPK dosyasını kurabilmek için ekstra bir programa ihtiyaç duyulur.

OBB Dosyası Nedir?

XAPK dosyasının en belirgin özelliği OBB dosyasının kurulumunu yapması olarak bilinir. Peki, bu kadar önemli olan bu OBB dosyası nedir ve ne işe yarar?

OBB dosyaları genellikle büyük dosya boyutuna sahip olan oyun ve programda geçerli olan bir dosya boyutudur. Genelde indirme işlemlerinden sonra tekrar indirme işlemi olarak yüklenir. Bunun yanı sıra dışarıdan yüklenen programlar içerisinde ekstra olarak yer alır.

OBB dosyaları oyunların ve programların önemli bilgilerini içerisinde bulundurur. Oyunlarda kaplamalar ve karakterler olurken programlarda veri işlemleri için gerekli olan sistemleri barındırır.

Bir yorum bırakınız...

*

keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...

Microsoft Copilot Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Microsoft Copilot, Microsoft'un Windows, Edge, mobil ve Office 365 için yapay zeka aracıdır. Yapay zekanın gelişmesi ve OpenAI GPT'nin popüler olması ile birlikte teknoloji ...
Gmail akıllı yazma

G-mail Akıllı Yazma Özelliğini Açma Kapatma

Akıllı yazma aracı, e-mailler için otomatik tamamlama gibi çalışır. E-maillerin nasıl yazılacağını öğrenir ve cümlelerin tamamlanmasını sağlar. E-mail metinlerinin hızlıca oluşmasını sağlar. Yazarken öneriler ...
IMAP

İmap Nedir? İmap Kullanımının Faydaları

Birçok insan imap nedir bilmemektedir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında e-mail kullanımı çok önemlidir. E-mail protokolü sayesinde kişiler her cihazdan e-mailerini kontrol edebilir, ...
mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...