XAPK Nedir? XAPK Dosyası Nasıl Açılır? | Sonsuz Teknoloji

XAPK Nedir? XAPK Dosyası Nasıl Açılır?

xapk

Teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda cihazlar için yeni yazılımlar ve özellikler de geliştirilmeye devam ediyor. Android işletim sistemi kullanan kullanıcıların mutlaka hâkim olacağı bir konu var ki o da dışarıdan kurulacak olan herhangi bir programın .apk uzantısına sahip olmasıdır.

Her ne kadar .apk dosyası Android işletim sisteminin resmi dosya formatı olsa da XAPK resmi bir dosya uzantısı değildir. Son zamanlarda görmeye başladığımız ve adını her geçen gün arttırarak duyuran XAPK Nedir? XAPK Dosyası nasıl açılır?

İlgiliGoogle Playstore’da Olmayan Uygulama Nasıl Yüklenir?

XAPK dosyasının ne olduğunu kabaca anlatacak olursak bir paket kurulum programı diyebiliriz. Söz paket kurulumunun kullanılabilmesi için ekstra bir yazılım yüklenmesi de şartlar arasında yer almakta. Peki, XAPK Nedir? Sorusunun detaylı cevabı nedir?

XAPK Dosyası Nedir?

Teknoloji konusunda en ufak da olsun yakınlık hisseden kullanıcıların mutlaka duyduğu isimlerden birisi de mutlaka XAPK dosya uzantı türüdür.

Söz konusu dosya uzantı türü APK uzantı türüne benzemekte ancak tamamen aynı işlevselliği göstermiyor. Kurulum için ekstra program isteyen bu APK sürümü, OBB gibi ekstra kurulum işleminin olması gereken dosyaları kendi kendine otomatik şekilde kurmaktadır.

Bu konuda korsan oyunlar ve korsan programlar devreye giriyor olsa da durum hiçte öyle değil. XAPK dosyası, üretici tarafından paylaşıldıktan sonra tek yapmanız gereken programa bu dosya uzantısını tanıtmak ve otomatik kurulum olmasını sağlamak.

Otomatik olarak OBB dosyası kurabilmesi nedeni ile Android kullanıcılar tarafından en sevilen dosya uzantıları arasına girmiş durumda bile. Peki, XAPK Dosyası nasıl açılır? Kurulumu Nasıl Yapılır?

XAPK Dosyası Nasıl Açılır?

XAPK Dosyası nasıl açılır? XAPK dosyasını kurabilmek için Play Store üzerinden ek bir yazılım indirmeniz gerekir. Söz konusu yazılım sayesinde tek bir tıklama ile bu dosyayı kurabilme imkânınız bulunuyor.

Her ne kadar her şey paketlenmiş bir program gibi gözükse de söz konusu XAPK dosyalarını güvenmediğiniz sitelerden ve kişilerden almayın. İçerisinde olabilecek herhangi bir virüs Android işletim sisteminizdeki tüm kişisel verilerinizin çalınmasına neden olacaktır.

XAPK dosyasını ilk indirdiğiniz zamanlarda kurulabilir bir paket olarak gözükecektir. Her ne kadar destekliyor gibi gözükse de kurulum için üzerine tıkladığınızda Android cihazınız bu paketi desteklemiyor hatası ile karşılaşacaksınız.

xapk

  • XAPK İnstaller programını mağazadan cihazınıza kurun.
  • Kurulum işlemi sonrasında programı çalıştırın. İstenilen her yetkiye evet seçeneğini seçerek XAPK İnstaller yazılımına kurulum yetkisini verin.
  • Yetki işlemlerinden sonra gelecek olan panel kısmından “Dosya Seç” alanına tıklayarak dosya seçim panelini açın.
  • Gelecek olan dosya seçim panelinden kurulumunu yapmak istediğiniz XAPK dosyasını seçmeniz gerekmekte.
  • Seçim işleminden sonra kısa bir süre beklemeniz gerekmekte.
  • Kısa bir süre bekledikten sonra gelecek olan ekranda “Yükle” seçeneğini seçerek sorunsuz şekilde kurulum işlemine başlayabilirsiniz.
  • Kısa süre sonra bitecek olan kurulum sonrasında indirdiğiniz yazılım sorunsuz kullanılır.

XAPK ve APK Arasındaki Farklar Neler?

xapk ve apk arasındaki fark

Kısa süre içinde çıkış yapan ve kısa sürede Android kullanıcılarının hayatına girmeyi başaran XAPK dosyasının APK dosyasından farkları neler?

Söz konusu paket dosya uzantılarının farkları aslında birbirinden fazla değil. APK dosyasının sadece biraz daha geliştirilmiş hali olan XAPK ve APK dosya uzantısı arasındaki farklar.

  • XAPK Dosyası daha büyük dosya boyutuna sahip.
  • XAPK Dosyası kurulum sırasında gerekli olan OBB dosyasını otomatik olarak kurar.
  • XAPK dosyasını kurabilmek için ekstra bir programa ihtiyaç duyulur.

OBB Dosyası Nedir?

XAPK dosyasının en belirgin özelliği OBB dosyasının kurulumunu yapması olarak bilinir. Peki, bu kadar önemli olan bu OBB dosyası nedir ve ne işe yarar?

OBB dosyaları genellikle büyük dosya boyutuna sahip olan oyun ve programda geçerli olan bir dosya boyutudur. Genelde indirme işlemlerinden sonra tekrar indirme işlemi olarak yüklenir. Bunun yanı sıra dışarıdan yüklenen programlar içerisinde ekstra olarak yer alır.

OBB dosyaları oyunların ve programların önemli bilgilerini içerisinde bulundurur. Oyunlarda kaplamalar ve karakterler olurken programlarda veri işlemleri için gerekli olan sistemleri barındırır.

Bir yorum bırakınız...

*

Yapay Zeka Destekli Asistanlar

Yapay Zeka Asistanlar Hayatımızı Nasıl Değiştiriyor?

Teknoloji dünyasında yapay zeka (AI) destekli asistanlar, son yıllarda hızla popülerlik kazandı. Siri, Google Asistan, Alexa ve daha birçok platform, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak ve ...
github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...