Adobe Photoshop'a Alternatif Programlar | Sonsuz Teknoloji

Adobe Photoshop’a Alternatif Programlar

photoshop alternatif

Adobe Photoshop, grafik ve fotoğraf düzenleme konusunda endüstri standartlarındadır. PhotoShop lisansı,  piyasada tanınmayan diğer grafik ve fotoğraf düzenleme programlarının en pahalısıdır. Diğer alternatif grafik ve fotoğraf düzenleme programlarından en iyilerden bazılarını toparladık. İşte Adobe Photoshop’a alternatif  programlar;

GIMP (Ücretsiz)

gimp

Uzun yıllardır GIMP, Photoshop’a en yakın ideal bir alternatif olarak lanse edilmiştir. Bunun için iyi bir nedeni Adobe PhotoShop’a çok benzer işlevler sunuyor.

Pek çok profesyonel seviyede özellik sunan katmanları, özelleştirilebilir fırçaları, filtreleri ve zamanında kısıtlı olanları için otomatik görüntü geliştirme araçlarını içerir. Çok aktif topluluğu sayesinde potansiyelini çok sayıda eklentiyle genişletiyor. Etkili bir şekilde, sürekli gelişmektedir. Her geçen gün yeni özellikler ekleniyor. Kendini geliştiren bir program.

Dezavantajı? Fotoğraf düzenleme işleminde önemli bir bileşen olan RAW dosyaları için destek yok. Bu gibi işlevler için doğrudan ek bir eklenti kurmanız gerekiyor. Ayrıca, GIMP’in  özelleştirilebilir arabirimi, acemi kullanıcılar için ilk etapta korkutucu olabilir. Photoshop’a anında erişilebilir olmasına karşın, GIMP,  ana ekranını biraz düzenleme ve değiştirme yapmanız gerekiyor. İlk açılış hazır bir ekran yok düzenleme yapmanız gerekiyor.

Elbette, tamamen ücretsiz olduğu göz önüne alındığında, bunlar dezavantaj dahi sayılmaz. Program kullanımını keşfetmede acemi  kullanıcı değilseniz zaten sorun yaşamazsınız.

İndir: GIMP

Photo Pos Pro 3 (Ücretsiz / Ücretli 30 $)

Photo Pos Pro 3

Photo Pos Pro 3, odak noktası hem acemi hem de ileri düzey kullanıcılara hitap eden arayüzler sunmaktır. Yeni başlayanlar için, tek tıklamalı filtreler ve otomatik ayarlamalar her zaman bir adım uzaklıktaysa, gelişmiş kullanıcılar daha fazla Photoshop düzeyinin tadını çıkarabilir.

Katmanlar ve katman maskeleri, klon ve iyileştirme fırçaları ve renk arıtma araçlarının olağan demetiyle birlikte sağlanmaktadır. Eklenti desteği gelecek için de çok işlevsellik sağlar.

1,024 x 2,014’e kadar dosyaları kullanırken tamamen ücretsizdir, gördüğünüz şeyi beğenirseniz ve daha büyük dosyalar üzerinde işlem yapmak istiyorsanız fiyat 30 $ ‘a yükselir.

İndir: Photo Pos Pro 3

Affinity Photo ($50)

affinity-photo

Affinity Photo hem Windows hem de Mac için kullanılabilir ve abonelik gerektirmeyen bir resim düzenleme aracı için ideal bir programdır. Ücretlidir ama çok pahalı bir ürün değildir.  Affinity Photo, seçtiğiniz göreve temelde farklı farklı çalışma alanları olan bir dizi farklı modül sunmaktadır. Fotoğraf, Liquify, Develop ve Export gibi seçenekler de dahil olmak üzere her biri kendine özgü araç setiyle birlikte gelir; bu sayede ilerleme kaydederken fazla boğulmamanız gerekir. Araçlar büyük olsa da, burada devam eden her şeyi tam olarak kavrayabilmek için bazı eğitim videoları izleyebilirsiniz.

Photoshop’un sağladığı özelliklerin büyük çoğunluğuyla kolayca paraleldir ve Photoshop format dosyalarını yerleşik olarak destekler.  Affinity Photo, ayarlamalarınızı gerçekleştirirken etkileyici bir şekilde hızlıdır, bu nedenle sabırsız tipler için harika.

İndir: Affinity Photo ($50)

Pixelmator ($30)

pixelmator-pro

Pixelmator, Mac için olan bir programdır. Windows sürümü yok. Burada bahsettiğimiz bazı seçenekler kadar güçlü değil, RAW desteği ve toplu düzenleme işlevselliği yok, ancak amatör daha fazla ihtiyacı olanlar için ideal. Tabaka tabanlı düzenleme ve zengin bir filtre ile, ev kullanıcısının fotoğraflarını tek tek değil, bire bir temelinde düzeltmesi için gerekenleri denetler. Filtrelerden bazıları, kaleydoskop efekti gibi çok ilginçtir. Pixelmator, basit olmakla birlikte ne yaptığınızı bilerek Photoshop’a çok benziyor.

Daha profesyonel özelliklerin keyfini çıkarmak isteyenler için yakın zamanda piyasaya sürülen Pixelmator Pro’yu denemek için bir seçenek var. 60 dolardaki fiyatının iki katı, ancak RAW desteği, toplu düzenleme ve tahribatsız bir çalışma ortamı sağlama gibi önceki sürümlerinin tüm sorunlarını gidermektedir.

İndir: Pixelmator

Adobe Photoshop Express (Ücretsiz)

adobe phptpshop express

Photoshop adını ücretsiz ve ancak oldukça sınırlı isterseniz, Adobe Photoshop Express alternatiftir. Oldukça basit araçlar vardır. Hemen işinizi görmek istiyorsanız veya tarayıcı tabanlı bir çözüm istiyorsanız bu uygun bir programdır.

Windows, iOS ve Android için ve tarayıcınız için kullanılabilir, basit araçlardan oluşur. Kırpma kırpma, döndürme ve kırmızı göz giderme gibi temel öğeleri kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca, kontrast, pozlama ve beyaz dengesini hemen düzelten bir otomatik düzeltme modu ile fotoğraflarınızda lekeleri ve kirleri tek dokunuşla kaldıran lekeli çıkarma araçları bulunmaktadır. Aralarından seçim yapabileceğiniz filtreler ve sınırlar var. Çok profesyonel işlem yapmayacaksanız bu sizin için yeterli olacaktır.

Profesyonel bir görüntü düzenleme yazılımı paketi için mükemmel bir alternatif değildir, bu nedenle katmanlar özelliği beklemeyin. RAW desteği de vardır.

İndir: Adobe Photoshop Express

Pixlr (Ücretsiz)

pixlr

Pixlr burada diğer çözümlere benzemez. Tamamen web tabanlı, belirgin banner reklamlardan dolayı ücretsiz, ancak bilgisayarınızda program yükleyemediğiniz zamanlar için mükemmel.

Renk ayarından otomatik optimizasyona kadar her zamankinden çok sayıda Photoshop tarzı araç bulunur. Fırça, şifa ve klon araçları ile birlikte çok fazla filtre uygulanır. Katmanlar ve maskeler de destekleniyor, yani Pixlr hemen hemen tüm üsleri kapladı.

Tek gerçek dezavantajı, toplu düzenleme eksikliği ve Flash’a güvenmesidir. Aksi takdirde, fotoğraf düzenleme gereksinimleriniz için kalıcı bir düzeltmeye ihtiyacınız olmadığında oldukça iyi.

İndir: Pixlr

Canva (Çevrimiçi)

canvas

Canva, çevrimiçi çalışan fotoğraf düzenleme web uygulamasıdır. Canva ile; logo, afiş, davetiye, ders planı, kartvizit, el ilanları, özgeçmiş, sosyal medya için görseller ve daha fazla hazır şablon mevcuttur. İstediğniz boyutta hayal ettiğiniz ölçüde her şeyi tasarlamak mümkündür. Diğer uygulamalara nazaran kullanımı oldukça kolaydır. Zengin ve kolay arayüze sahiptir. Profesyonel olarak her şeyi yapmak mümkündür. Profesyonel olarak hazırlanmış çok fazla şablon olduğundan şablonlar üzerinden daha hızlı düzenlemeler yapabilirsiniz.

Bu uygulamayı 30 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Dünya’nın bir çok yerinde hizmet veren Canva’nın en önemli özelliklerinden biri de Türkçe desteğne sahip olmasıdır. Ancak desteğe ihticaınız olmayacaktır. Kurulum gerekmeyen çevrimiçi çalışan kullanımı kolay bir uygulamadır.

Tamamladığınız çalışmaları bilgisayarınıza indirebilir veya çevrimiçi olarak yayınlayabilirsiniz. 30 günlük deneme süresi sonucunda kesinlikle kullanamya devam etmek isteyeceksiniz. Canva, 30 günlük deneme süresi sonunda yükseltmek isterseniz. aylık 12,95 dolar, eğer yıllık olarak yükseltmek isterseniz avatajlı olarak aylık 9,95 olarak ücretlendirilir. Hazır profesyonel tasarımlarımlar ve hızlı kolay kullanımı göz önüne alındığında fiyatın hakkını veren bir çevrimiç, Web uygulamasıdır.

Link : Canva

 

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...