Pek çok Android kullanıcısının karşılaştığı ortak bir sorundur. Telefonunu şarj etmek için taktığınızda hiçbir şey olmuyor. Her şeyi kontrol ettiğinizden eminsiniz ancak şarj almıyor. Şarj olmama sorunun ne olduğundan emin olmak için Android telefonlar için aşağıda belirtilen aşamaları kontrollü bir şekilde yapabilirsiniz.
1. Telefonu Yeniden Başlatın
Bu tür cihazlar ve sorunlar için en klasik yöntem telefonu yeniden başlatmaktır. Telefonda başka şeyleri zorlamadan önce yapmanız gereken ilk şey telefonu yeniden başlatarak Android yazılımın tekrar başlamasını sağlamak sorunun çözümü olabilir. Arka planda çalışan bazı uygulamalar bataryayı etkileyebilir. Telefonunuzu yeniden başlattığınızda, telefonunuz bu uygulamaları açmadan çalışmasını sağlar.
2. Başka Şarj Cihazı Deneyin
Şarj kablosu kullandıkça yıpranır ve çok fazla bükülür bu nedenle yıpranır. Şarj etmek istediğinizde şarj kablosu yıpranmalardan dolayı, görevini iyi bir şekilde yerine getiremez. Telefonun şarj olmasının nedenlerinden biri olabileceği sorunun kablo olup olmadığını görmek için farklı bir şarj aleti ile deneyin.
Sorun bazen kabloda bazende şarj aletinin adaptöründe olabilir. Denemelerinizi buna göre yapabilirsiniz. Son çıkan şarj cihazları artık adaptör ve kablo bağlantısı USB ile sağlanmaktadır. Bu nedenle kablo arızalı ise kablo, adaptör arızalı ise adaptör kolaylıkla değiştirilebilir.
3. Orijinal Şarj Cihazı kullanın
Çoğumuz ilk telefonu aldığımızda orijinal şarj cihazlarını kullanırız sonrasında şarj cihazına ihtiyacımız olduğunda genellikle fiyatlarından dolayı orijinal olmayan şarj cihazlarını tercih ederiz. Şarj cihazları, her bir telefon için belirli voltaj ve amper özelliklerini karşılamak üzere yapılır. Orijinal şarj cihazını kullanmazsanız, yavaş şarj olabilir veya telefonu şarj etmiyor olabilir.
4. Batarya Bağlantı Noktasının Düzeltilmesi
Bataryayı sürekli takma ve çıkarma, Batarya bağlantı noktası içindeki metalik yüzeylerin hareket etmesinden dolayı, batarya ve telefon arasında iyi bir iletişim kurulmaz ve telefonunuz açıkça şarj olmaz veya yavaş şarj olur.
Cihazınızı kapatın ve bataryayı de çıkarın. Kürdanla veya küçük bir şeyle bataryanın telefon ile bağlantısını oluşturan şarj noktasında bulunan küçük metalik sekmeleri hafifçe dışa çıkartın burada çok dikkatli olun tırnakları kırmayın. Bazen bu tırnaklar içe gömülür bu da batarya ile ilgili soruna sebep olur. Herhangi bir kalıcı hasara neden olmaktan kaçınmak için bunu yaparken çok dikkatli olun.
5. Şarj Girişini Temizle
Telefonunuzun şarj girişi toz ve gıda kırıntıları ile dolabilir. Bu yuvayı temizlemenin en iyi yolu, bir kutu basınçlı hava spreyi kullanarak temizlemektir. Üfleyerek de temizlemeyi deneyebilirsiniz, ancak üflemek basınçlı hava spreyi kadar işe yaramayacaktır.
6. Batarya
Zamanla, bataryalarında ömrü tükenmektedir. Er ya da geç, batarya değiştirmeniz gerekir Sorunun bataryada olup olmadığını anlamak için telefonunuza uyumlu bataryayı telefonunuzda deneyin. Android telefonların en büyük avantajı telefon parçaları genel itibari ile bir birine uyumludur. Bu nedenle batarya bulmanız ve denemeniz kolay olur. Yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa farklı bir batarya telefonunuzda çalışırsa, bataryanın sorunlu olduğu anlamına gelir bu nedenle yeni bir batarya almanız gerekecek.
Şarj problem İphone telefonunuzda varsa müdahale biraz daha zordur. Yapabileceğiniz İphone’da yeniden başlatmak başta olmak üzere İphone’daki olası sebepler için bu makaleye göz atabilirsiniz.
Bir yorum bırakınız...