Chrome’a Alternatif En Hızlı İnternet Tarayıcıları ∞

Chrome’a Alternatif En Hızlı İnternet Tarayıcıları

alternatif google

Google Chrome web tarayıcısına alternatif daha farklı güçlü ve hızlı web tarayıcılar olduğunu da unutmamak gerekir. En hızlı 5  En hızlı 5 İnternet tarayıcısı listesi ile kullanacağınız internet tarayıcılarını kolay bir şekilde seçebileceksiniz. Gelişen teknolojiler ile birlikte hız her kullanıcının kaçınılmaz isteklerinden birisi haline gelmiş durumda.

En hızlı internet tarayıcıları hangileri? Sorusu da tam olarak bu noktada karşımıza çıkmakta. Hızlı internet tarayıcıları sadece internete bağlanma hızları ile değil bilgisayarınızın ram miktarını ne kadar tükettiğine göre de değişiklik gösterebilir.

Her ne kadar teknoloji ilerlemiş olsa da halen eski model bir cihaz kullanıyor olabilirsiniz. Ram miktarını, işlemci miktarını az harcayan ancak yüksek performans veren tarayıcılar ilk tercihleriniz olabilir. Peki, en iyi tarayıcı hangisi? Gelin birlikte bakalım;

1 – Opera GX – Gaming Tarayıcı

Opera GX

Listemizin ilk sırasında Opera GX bulunuyor. Özellikle ram ve işlemci konusunda sorun çeken kullanıcıların tercih etmesi gereken önemli bir tarayıcı modeli olarak karşımıza çıkmakta.

Oyuncuları hedef alan tasarımının yanı sıra içerisinde ram ve işlemci kullanımını sınırlayabileceğiniz ek özellikler bulunuyor. Kendi reklam engelleyicisi ve kendi VPN entegresinin oluyor olması da bu iyi özelliklerden birisi.

En hızlı 5 tarayıcı listesine giren Opera GX ön yükleme, indirme ve çerezler konusunda da oldukça hızlı çalışan bir tarayıcı. Özellikle birden fazla işlem yapmaya çalıştığınızda diğer programların kasmasına neden olan tarayıcıların aksine kendi ram ve işlemci sınırlama özelliğinin olması sayesinde.

İstemediğiniz durumlarda kasmaların önüne geçmek için ram ve işlemci kullanımını sınırlayabilir. Bunun yanı sıra sahip olduğu eşsiz tasarım ile internette gezinmenin doruklarını yaşayabilirsiniz.

2 – Microsoft Edge – Yeni Nesil İnternet Explorer

Microsoft Edge

İnternet explorer tarayıcı geçmişten günümüze hep bir kulp ile gelmiş. Yavaşlığı ile kendini ön plana atmıştır. Microsoft o dönem olan yavaşlıklar için “tarayıcı internet sitesini açmadan önce virüs taraması yapıyordu” gibi bir savunmada bulunmuştu.

Geçmişte yapılan tüm hatalar bir kenara bırakılarak Microsoft Edge kullanıma açıldı. Edge tarayıcı hafif  ve sade oluşu ile öne çıkmakta. En iyi internet tarayıcıları arasında yer almayı başaran tarayıcı. Ram ve işlemci oranını en düşük şekilde kullanmakta.

Kişiselleştirilebilir özellikleri de bir hayli fazla olan tarayıcı. Google Chrome, Firefox ve Opera gibi meşhur tarayıcıların kullandığı uzantıları da hiçbir ek program gerektirmeden kullanabilmekte.

3 – Brave – Kullandıkça Para Kazandıran Tarayıcı

Brave

En iyi internet tarayıcıları arasına girmeyi başarabilen Brave en hızlı internet tarayıcıları listemizin de 3. sırasına yerleşmeyi başarıyor.

Hızının yanı sıra kullanıcılarına kullandıkça para kazandıran tarayıcı olarak tanıtımını yapan brave cidden para kazandıran sisteme sahip durumda. Brave kullanan kullanıcılar her aramalarında tercih ederlerse birkaç reklam görüyor ve ek olarak para kazanıyor.

Özellikle internet aramalarını sürekli yapan birisi iseniz bu tarayıcı size hızın yanı sıra bir de para kazandıracak.

Google Chrome temalarını bile bünyesinde çalıştırabilen açık kaynak kodlara sahip olan Brave. Ram ve işlemci konusunda da oldukça cimri.

4 – Mozilla Firefox – Linuxların Vaz Geçilmezi

Mozilla Firefox

En hızlı internet tarayıcıları hangileri? Sorusunu soran birisine gönül rahatlığı ile mozilla ffirefox cevabını verebilirsiniz.

Özellikle Linux işletim sistemi kullananların aşina olacağı Firefox tarayıcı gizlilik için eklentilere sahip ve kendine özel eklentilere ev sahipliği yapıyor.

Sürekli olarak veri sızıntısı testi yaparak arka planda veri sızıntılarına karşın sizin yerinize önlem alıyor ve gerekli bulduğu zaman direkt olarak bağlantınızı kesiyor. Güvenlik ve hız konusunda diğer tarayıcıların önüne geçen Firefox açık kaynak olması nedeni ile sürekli olarak güncelleme almakta ve geliştirilmekte.

5 – Vivaldi Tarayıcı – Hız Konusunda Opera Arkasında Kaldı

Vivaldi

Vivaldi tarayıcı. İsim olarak kendini pek duyuramamış ancak ram ve işlemci kullanımı konusunda cimri olan bir başka tarayıcı. Tarayıcı hız testlerinde standart Opera tarayıcısını geride bırakmış ancak GX modelinin de altında kalmıştır.

Sadelik seven, farklı bir tarayıcı deneyimlemek isteyenlerin Vivaldi tarayıcı tercih etmesi önerilebilir. Özellikle eski model bir sistem kullanıyorsanız ve ram işlemci kapasiteniz sınırlı ise birden fazla iş ile uğraşma konusunda Vivaldi modelini tercih edebilirsiniz.

Ücretsiz olan ve Edge gibi tüm tarayıcıların uzantılarını ek bir program olmadan kullanabilen Vivaldi eklenti konusunda da sizi yüz üstü bırakmayacaktır.

En iyi 5 tarayıcı listesi içinde bulunan tarayıcılar her zaman güncel olan ve her güncelleme ile performansını daha da iyiye götüren tarayıcılardır.

Özellikle artan ekonomik sıkıntılar nedeni ile yeni bir sistem alacak durumda değilseniz bazen sadece tarayıcı değiştirmeniz bile bu durum içinde rahatlamanızı sağlayabilecektir.

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...