Konum verilerinizi Google ile paylaşmanın size yardımcı olabileceği hiç düşündünüz mü? Google’aın bu tür veri toplamalarına güvenmemiz doğal olmakla birlikte, konum verilerini toplamasına izin vermek, favori uygulamalarımıza yeni işlevler eklememize yardımcı olabilir.
Tabii ki endişelenecek mahremiyet endişeleri var. Birçok kişi, bu bilgilerin hedefli reklamlar için kullanılabileceğinden de nefret ediyor. Google Haritalar’ın öamacının kullanıcıların deneyimini geliştirmek olduğunu unutmayın. Konumun sürekli açık olasının dezavantajlarından biri de batarya sorunu oluşturur. Sürekli bir veri akışı olacağı için şarj tüketimi de fazla olacaktır. Aşağıda belirtilen faydaların işinize yaracağını düşünüyorsanız daimi olarak konum verisini kullanmayı düşünebilirsiniz.
Google konum bilgilerini kullanıcılarına ne gibi hizmetler sunar
1. Arama Sonuçları
Google’a konum verilerinize erişim sağlayarak, konumunuza göre size özelleştirilmiş sonuçlar sunar. Bu şekilde, bir yerleri aradığınızda, arama sonuçlarınız öncelikle bulunduğunuz yerdeki yerlere olan bağlantıları listeleyecektir. Örneğin, bir otel aradığınızda, Google, arama sonuçlarının en üstünde size en yakın Otelleri listeleyecektir.
Çevrenizde bulmak istediğiniz her ne olursa olsun konum verilerinizin toplanmış olması durumunda Google size en yakın sonuçları sunacaktır.
2. Tahmini Varış Süresi
Tahmini varış süresini bilmek ister misiniz? Google buna da yardımcı olabilir, ancak öncelikle konumunuzu bilmeleri gerekir. Bu, yalnızca konumunuzu değil, aynı zamanda mevcut trafik koşullarını tahmin etmek için diğer kullanıcılardan gelen verileri de gerektirir.
Google Haritalar, trafik bilgisi sağlar ve iki parametreye dayalı öneriler sunar. Belirli zamanlarda belirli günlerde belirli bir rotayı kullanmanın ortalama süresine ilişkin geçmiş verileri, akıllı telefonların ve otomobillerin ne kadar hızlı hareket ettiğini gösteren sensörlerin gönderdiği gerçek zamanlı veriler. Mümkün olan en iyi tahmini bulmak için bu kaynaklardan gelen verileri birleştirirler.
Tahmini varış süresini yalnızca Haritalar’a bakarak da belirleyebilirsiniz. Google Haritalar, sırasıyla yoğun şekilde sıkışık, yavaş hareket eden veya açık / hiç trafiğe işaret etmek için kırmızı, sarı ve yeşil yolları kullanır. Haritalar’da işaretlenen yolların rengi, yolların durumu hakkında size bir işaret verir. Bu, hedefinize giden en hızlı rotayı belirlemenize yardımcı olabilir.
3. Google Asistan
Google Asistan gerçek dünya sekreteri olarak çalışmak üzere tasarlanmıştır. Size daha iyi hizmet vermesi için sizi daha iyi tanıması gerekir. Sizinle ilgili çok fazla bilgi olmadan, yalnızca genel görevlerle sınırlı olacaktır. Bu şekilde, Google Asistan konum verileriniz ile işlevselliklerini artırabilir.
Konum bilgilerinizle, Google Asistan, bulunduğunuz konumdaki hava durumu güncellemelerini verebilir ve günlük işe gidiş gelişmenizi bildirebilir. Ayrıca bulunduğunuz yere göre hedef önerileri de sağlayabilir. Daha da iyisi, Google yakın zamanda konum tabanlı hatırlatıcılar ekledi, böylece sanal asistanınız size belirli yerlere ulaştığınızda yapmanız gerekenleri size hatırlatabilir.
4. Konum Geçmişi
Google, ziyaret ettiğiniz her yeri listeler ve daha önce bulunduğunuz yerleri hatırlamanızı ve tanımlamanızı kolaylaştırır. Dahası, Google, bulunduğunuz konumdayken Konum Geçmişi etkinleştirilmişse, belirli bir yeri ziyaret ettiğiniz tarih ve saat sayısını bile gösterir.
İhtiyaç duyulan zamanlarda mükemmel bir ıspat olabilir. Bir suç meydana geldiğinde belirli bir yere veya yere gitmediğiniz iddiasını doğrulamak için Google Konum Geçmişi’ni kullanabilirsiniz. Geçmişinizdeki önemli sorularınız için çok yararlı olabilir. Google konum geçmişinizi nasıl göreceğinizi ve nasıl yöneteceğinizi öğrenmek için bu makaleye göz atabilirsiniz.
Bir yorum bırakınız...