eSIM – Embedded SIM (gömülü SIM), telefona gömülü bir SIM karttır. Normal bildiğimiz standart SIM kartın yerini alacak eSIM, çok daha küçüktür.SIM karttan farklı olarak, eSIM telefonun ana kartında yerleşiktir. Telefonu satın aldığınızda eSİM kart telefonun içinde yer alır. Ayrıca SİM kart eklemenize gerek yoktur. Numara değişikliğinde eSIM’deki bilgiler yeniden yazılabilir. Uzaktan progranabilir özelliğe sahiptir.
eSIM kartları SİM kartlarla aynı teknolojiyi kullanır ve normal SIM’lerin kullandığı aynı GSM şebekelerinde çalışır. Makalemize göz atın SIM Kart Nedir? .
eSIM kartlar şu anda iPhone 11 ve Pixel 3 gibi akıllı telefonlara ve ayrıca Apple Watch gibi daha küçük cihazlara çift SIM özelliği sağlamak için kullanılıyor.
Şuan için yaygın olduğu söylenemez. Zamanla, tüm telefonların ve tabletlerin eSIM kullanmaya geçmesi muhtemeldir.
Ayrıca kullanıcılar için de faydalar var. Çalışılacak tam anlamıyla bir kart yok ve SIM kart çıkarmanız gerekirse ataç bulmaya gerek yok. eSIM’ler cihazların kolayca çift SIM özellikleri sunmalarını sağlar.
Dezavantajları Nedir?
eSIM’in dezavantajı, ortada bir kart olmadığı için eSIM kartı bir cihazdan çıkarılamaz ve başka bir cihaza takılamaz. Bu nedenle telefonla ilgili sorunları test etmeyi de zorlaştırır. Bağlantı veya sinyal sorunlarınız olduğunda, sorunun ağınızda veya cihazınızda olup olmadığını kontrol etmek için normal SIM kartı farklı bir telefona bağlayarak öğrenmeye çalışırız. Bunu bir eSIM ile yapamazsınız.
Yeni teknolojilerin akım haline gelmesi biraz zaman alıyor. 2019’da destek ve ulaşılabilirlik hala çok sınırlıdır.
Hangi Telefonlar eSIM Destekliyor?
İPhone 11 serisi ve eski iPhone XS ve XR cihazları nano SIM ile birlikte bir eSIM kullanır. Pixel 2’den bu yana Pixel telefonları aynı düzeneğe sahip, Google Fi kullanlar yararlanabiliyor.
Bunun dışında eSIM destekli sınırlı sayıda telefon vardır. Samsung gibi bir şirketin bile, şuan için eSİM destekli telefonu bulunmamaktadır.
Diğer cihazlara gelince, Apple Watch, Samsung Watch ve Huawei Watch 2’nin hücresel sürümleri eSIM kullananlar arasında. Windows 10’da da eSIM desteği var, bu nedenle daima bağlı dizüstü bilgisayarlar gelecekte daha yaygın bir görünüme kavuşabilir.
eSIM, akıllı telefonlar ve akıllı cihazların geleceğidir. Şu anda sahip olmasanız bile, yakın bir gelecekte kullanmanız muhtemeldir. BTK’nın açıklamasına gre Türkiye, eSİM destesiğine 2020’de hazır olacak.
Bir yorum bırakınız...