Windows 10 Hesap Eşitleme Ayarları Nasıl Devre Dışı Bırakılır ve Kaldırılır? | Sonsuz Teknoloji

Windows 10 Hesap Eşitleme Ayarları Nasıl Devre Dışı Bırakılır ve Kaldırılır?

windows 10 sekronizasyon

Windows 10, Microsoft Hesabınızla oturum açtığınız tüm cihazlardaki ayarları senkronize etmenizi sağlar. Bu ayarların bazıları temaları, dil tercihlerini ve şifreleri içerir. Peki ya eski ayarlarınızın aktarılmasını istemiyorsanız? Windows 10’daki tüm hesap Sekronize ayarlarının nasıl devre dışı bırakılacağı ve kaldırılacağı aşağıda açıklanmıştır.

Eşitleme Ayarları Nasıl Çalışır?

Eşitleme Ayarları ilk olarak Windows 8 ile tanıtıldı ve Microsoft hesabınızla oturum açtığınız tüm Windows 10 cihazları için kullanılabilir. Varsayılan olarak, Eşitleme ayarlarını etkinleştirdiğinizde, Windows çeşitli sistem ayarlarını ve tercihlerini OneDrive’a yükler. Aynı hesapla ve aynı zamanda senkronizasyon ayarlarını etkinleştirdiğiniz başka bir cihazda oturum açtığınızda, bu ayarların tümü aktarılır. Örneğin, masaüstünüzün ve dizüstü bilgisayarınızın aynı görünmesini istiyorsanız veya tüm ayarlarınızı yeni bir kurulumda saklamak istiyorsanız, gerçekten kullanışlıdır.

Microsoft hesabınızla senkronize edilen ayarların bir listesi aşağıdadır:

Tema – Masaüstü arkaplanı, kullanıcı döşemesi, görev çubuğu konumu vb.
Şifreler – Wi-Fi profilleri de dahil olmak üzere Windows kimlik bilgileri yöneticisi
Dil Tercihleri ​​- Yazım sözlüğü, sistem dili ayarları
Erişim Kolaylığı – Anlatıcı, ekran klavyesi, büyüteç
Diğer Windows Ayarları – Diğer Windows Ayarları

Cihazdaki Hesap Senkronizasyonu Ayarları Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Windows 10’da Eşitleme ayarlarını devre dışı bırakmak, Microsoft’un buluta gönderdiği ve sunucularında depoladığı bilgileri sınırlamanıza olanak tanır. Tek bir ayarı devre dışı bırakmak veya tamamen senkronize etmeyi durdurmak isteyip istemediğinize göre, ayarlarınızı bir kez ve herkes için kontrol edersiniz.

Tümünü Microsoft hesabınızla Eşitleme ayarları kullanan birden fazla cihazınız varsa, Eşitleme ayarlarını tamamen devre dışı bırakmak ve kaldırmak için her bir cihaz için bu adımları izlemeniz gerekir.

Başlat düğmesini ve ardından Ayarlar ögesini tıklatarak Ayarlar uygulamasını açın.  Win + I tuşlarına basarak da başlatabilirsiniz.

Ayarlar penceresinde, “Hesaplar” seçeneğini tıklayın.

Hesaplar sayfasının sol tarafında, “Ayarlarınızı eşitleyin” seçeneğini tıklayın.

Windows Eşitleme

Ayarlarınızın bir kısmını aygıtlar arasında senkronize etme fikrini hala seviyorsanız ancak ne kadar bilginin saklandığını sınırlamak istiyorsanız, “Eşitleme Ayarları” başlığı altında belirli seçenekleri devre dışı bırakmayı deneyin.

Tamamen devre dışı bırakmak için, ana “Eşitleme Ayarları” geçişini “Kapalı” konumuna getirin. Bu, tüm alt seçenekleri tamamen devre dışı bırakır.

Eşitleme Ayarları Nasıl Kaldırılır

Eşitleme Ayarlarını devre dışı bırakmak, cihazınızın OneDrive’a herhangi bir ayar aktarmasını veya almasını önler. Tek yapmak istediğin bu olabilir. Örneğin, birden fazla bilgisayarınız varsa ve çoğunun senkronize edilmesini istiyorsanız, senkronize edilmek istemediklerinizdeki Senk. Ayarlarını devre dışı bırakabilirsiniz.

Diğer taraftan, tüm cihazlarınızdaki ayarları devre dışı bıraktıysanız ayarları, saklanan ayarları OneDrive’dan da kaldırabilirsiniz. Belki özelliği tekrar kullanmayı planlamıyorsunuz ve bu bilgilerin OneDrive’dan silinmesini istiyorsanız, ya da sadece tüm ayarları silmek ve ardından yeni bir başlangıç ​​için cihazlarınızdaki Eşitleme Ayarlarını yeniden etkinleştirmek isteyebilirsiniz. Her iki durumda da, işte nasıl yapılacağı.

Tüm verileri OneDrive hesabınızdan kaldırmak için önce Microsoft hesabınıza bağlı tüm cihazlardaki Eşitleme ayarlarını kapatmanız gerekir.

Tarayıcınızı açın ve bulut OneDrive sayfasından Kişisel ayarlarınızı silin sayfasına gidin. En altta kaydırın ve bulutta depolanan ayarları kaldırmak için “Kaldır” ı tıklayın. Oturum açmanız gerekiyorsa, bunu ayar bilgisini kaldırmak istediğiniz hesabı kullanarak yapın.

Hesap ayarlarınız artık Microsoft’un sunucularından kaldırılıyor. Microsoft hesabınızı kullanarak oturum açtığınız herhangi bir yeni cihaz, eski PC’nizdeki herhangi bir ayarı devretmez. Cihazlarınızdan herhangi birinde Senkronizasyon Ayarlarını yeniden etkinleştirirseniz, bu ayarlar tekrar OneDrive’a kaydedilmeye başlayacaktır.

Bir yorum bırakınız...

*

internet veri kullanımı

İPhone ve Android’te Twitter İnternet Veri Kullanımı Azaltma

Twitter başta olmak üzere sosyal medya platformları Android ve İphone telefonlarımızda önemli ...
Akıllı Telefonda Hafıza Kartı Okunmuyor Sorunu ve Çözüm Yöntemleri

Akıllı Telefonda Hafıza Kartı Okunmuyor Sorunu ve Çözüm Yöntemleri

Akıllı telefon, cep telefonlarının sunduğu klasik özelliklere, bilgisayar özellikleri de eklenerek tasarlanmış ...
Com.google.process.gapps

Com.google.process.gapps İşlemi Durdurdu Hatası Ve Çözüm Yöntemleri

Tüm teknolojik cihazlarda olduğu gibi Android cihazlarda da işletim sistemi ya da ...
udf dosyası

UDF Uzantılı Dosyayı PDF’ye Çevirme

UDF dosyası, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) programında kullanılan belge türüdür ...
2021 için SEO

SEO Teknikleri Nelerdir? – 2021

SEO, işletmelerin ve reklam geliri olan web sitelerinin göz ardı edemeyeceği bir ...
Android TV Box

Android TV Box Nedir? Android TV Box Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Android TV Box kavramı son zamanlarda sıkça duyulmaya başlanan kavramlardan birisi Peki, ...
Windows 10 açılırken açılan klasörler ve programlar

Windows 10’da Programların ve Klasörlerin Yeniden Açması Nasıl Durdurulur?

Windows 10 bilgisayarda bir program açıkken bilgisayarı kapattığınızda veya yeniden başlattığınızda, Windows ...
gmail-karanlık-mod3

Gmail’de E-postaya Son Kullanma Tarihi Nasıl Eklenir?

Gmail ile gönderilen e-postalar için son kullanma tarihi ayarlayabilirsiniz. E-posta karşıya ulaştıktan ...