Windows 10’da Wi-Fi Geçmişi ve WLAN Raporu Oluşturma ∞

Windows 10’da Wi-Fi Geçmişi ve WLAN Raporu Oluşturma

wifi rapor

Windows 10, tüm kablosuz ağ bağlantı geçmişinizin ayrıntılı bir raporunu otomatik olarak oluşturan güzel ve temiz bir özellik içerir. Rapor, bağlandığınız ağlar, oturum süresi, hatalar, ağ bağdaştırıcıları ile ilgili ayrıntıları içerir ve hatta birkaç Komut İstemi komutundan çıktıyı görüntüler.

Bu rapor, her Wi-Fi oturumuyla ilgili sorunları teşhis etmenize izin verdiği için internete bağlanırken sorun yaşayan herkes için mükemmeldir.

WLAN Raporu ve Wi-Fi Geçmişi Nasıl Oluşturulur

Windows Komut İstemi’ni kullanacağız, ancak aynı komutu Windows PowerShell’de de kullanabilirsiniz. Sadece PowerShell’i açarken “Yönetici olarak çalıştır” ı seçtiğinizden emin olun.

Bu komutu çalıştırmak için Komut İstemi’ni Yönetici olarak çalıştırmanız gerekir, bu nedenle Başlat’a basın ve arama kutusuna “cmd” yazın. “Komut İstemi” sonucunu sağ tıklayın ve ardından “Yönetici Olarak Çalıştır” ı seçin.

Wİ Fİ RAPOR

Komut isteminde, aşağıdaki komutu yazın ve enter tuşuna basın:

netsh wlan show wlanreport

Windows raporu oluşturur ve aşağıdaki konumda saklar: ProgramData’yı görmek için gizli dosyaları göster’i açmalısınız.

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WlanReport\wlan-report-latest.html 

Rapor Nasıl Okunur?

Rapor ağlar, genel sistem, kullanıcı ve bağdaştırıcı bilgileriyle ilgili ayrıntılı veriler içeren birkaç bölüm içerir.

WLAN Raporu

wlan rapor

İlk bölüm, WLAN raporuna sahip bir grafiği gösterir; bu, farenizi belirli bir oturumda gezdirdiğinizde, her bir oturum hakkında ayrıntılı bilgiler görüntüler. İçinde ‘X’ bulunan kırmızı bir daire bir hatayı temsil eder. Bu, etkileşimli bir grafiktir ve bir özet almak için bir etkinliğin üzerine gelebilir veya herhangi bir olaya tıklayarak raporda daha aşağıya doğru oturum listesine atlayabilirsiniz.

Report İnfo

Bu bölüm raporun oluşturulduğu tarihi ve raporun kaç günü kapsadığını gösterir.

General System Info

Bu bölüm PC’nizle ilgili bilgileri içerir – bilgisayar adı, üretici, sistem ürün adı, BIOS tarihi ve sürümü vb.

User Info

Bu bölüm, kullanıcı adı, alan adı ve kullanıcı DNS alanı gibi raporu oluşturan kullanıcıyla ilgili genel bilgileri içerir.

Network Adapters

Bu bölüm, gizli olan da dahil olmak üzere PC’nizdeki tüm ağ bağdaştırıcılarının ayrıntılı bir listesini içerir. Aygıt adı, Tak ve Kullan Kimliği, Genel Benzersiz Tanımlayıcı, geçerli sürücü, sürücü tarihi ve aygıt düğümü bayrakları verir.

Script Output

Ayrıca, rapora dahil edilen birkaç Komut İstemi komutunun çıktısını da göreceksiniz. Bunlar ağ bağdaştırıcılarınız ve WLAN bilgilerinizle ilgili daha fazla ayrıntı sağlar.

İpconfig /all komutu, bağdaştırıcının MAC adresi, IP adresi, DNS sunucusu ve çok daha fazlası dahil olmak üzere bilgisayarınızdaki bağdaştırıcı durumları hakkında ayrıntılı bilgileri gösterir.

NetSh WLAN Tümünü Göster komutu, yetenekleri, PC’nizdeki tüm Wi-Fi profilleri ve raporu çalıştırdığınızda bulunan tüm ağların tam listesi dahil olmak üzere, Wi-Fi bağdaştırıcınızla ilgili ayrıntıları gösterir.

CertUtil – store -silent My & certutil -store -silent -user My komutu, PC’nizde depolanan tüm geçerli sertifikaların bir listesini görüntüler.

Profile Output

Bu bölüm PC’nizde depolanan tüm Wi-Fi profillerinin ayrıntılı bir listesini içerir. Farklı bir kablosuz cihaza bağlandığınızda, ona bağlanmak için kullanılan bilgiler bilgisayarınızda saklanır. Şifreli anahtarlar ve şifreler dışında her şey burada görüntülenir.

Summary

Özet bölümü üç bölüme ayrılmıştır ve oturum başarılarını, başarısızlıklarını ve uyarılarını gösterir; bağlantı kesme nedenlerini ve her oturumun süresini gösterir.

Wireless Sessions

Bu bölümde, her bir Wi-Fi oturumu için gerçekleşen tüm olayların son derece ayrıntılı bir listesini bulacaksınız. Her oturum kendi bölümüne ayrılmıştır; Bir etkinliği genişletmek için artı tıklamak, daha fazla ayrıntıyı ortaya çıkarır. Bazı detaylar arasında arayüz adı, bağlantı modu, bağlantı profili, ağ adı ve bağlantı kesme nedenleri bulunur.

Bilgisayarınız kablosuz bir ağa bağlanırken her seferinde bu komutu çalıştırabilir ve sahip olabileceğiniz bağlantı sorunlarının teşhisine yardımcı olmak için son üç günlük aktivitenin ayrıntılı bir raporunu alabilirsiniz.

 

Bir yorum bırakınız...

*

keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...

Microsoft Copilot Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Microsoft Copilot, Microsoft'un Windows, Edge, mobil ve Office 365 için yapay zeka aracıdır. Yapay zekanın gelişmesi ve OpenAI GPT'nin popüler olması ile birlikte teknoloji ...
Gmail akıllı yazma

G-mail Akıllı Yazma Özelliğini Açma Kapatma

Akıllı yazma aracı, e-mailler için otomatik tamamlama gibi çalışır. E-maillerin nasıl yazılacağını öğrenir ve cümlelerin tamamlanmasını sağlar. E-mail metinlerinin hızlıca oluşmasını sağlar. Yazarken öneriler ...
IMAP

İmap Nedir? İmap Kullanımının Faydaları

Birçok insan imap nedir bilmemektedir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında e-mail kullanımı çok önemlidir. E-mail protokolü sayesinde kişiler her cihazdan e-mailerini kontrol edebilir, ...
mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...