Android Telefon Ne Zaman Değiştirilmelidir? | Sonsuz Teknoloji

Android Telefon Ne Zaman Değiştirilmelidir?

eski telefonYeni bir Android akıllı telefon satın aldığınızda,uzun yıllarca kullanacağımız hissi uyandırır, iyi bir telefon bir kaç yıl çok rahat kullanılabilir. Ancak, zaman geçtikçe, ne kadar dikkat ederseniz edin telefonunuzun parlaklığını ve performansını yitirmeye başladığını fark edeceksiniz.

Cihazınızı değiştirmek yavaş, hasarlı veya zorlanmaya başlarsa kaçınılmaz olabilir. İşte Android telefonunuzu yükseltmenin zamanının geldiğine dair birkaç önemli işaret.

1. Şarj Çabuk Bitiyor

Bir akıllı telefon bağımlısıysanız, muhtemelen akıllı telefonunuzun pilinin kırmızı renkte yanıp söndüğünü görmeye alışkınsınızdır. Batarya ömrünüzü Android’de artırmanın yolları var, ancak telefonunuzun eskisi gibi bir şarj alamadığını fark ederseniz, bir şeyler yapmak için geç kalınmış olabilir.

Bunun temel nedeni basit, zamanla bataryanızın kimyasal bileşenleri bozulmaya başlar, bu da daha az şarj olurlar. Birkaç yüz şarj “döngüsünden” sonra kabaca bir veya iki yıl, pil şarj tutma yeteneğinin beşte birini veya daha fazlasını kaybetmiş olabilir. Bu nedenle, gereksiz şarjların sayısını sınırlandırmak için gece şarj etmekten kaçınmanız önemlidir.

Batarya’nın ömrünün bitmiş olması durumunda bataryayı değiştirerek telefonunuza ömür katabilirsiniz. Ancak aşağıda belirtilen sorunlarda telefonunuzda bir kısmı da mevcutsa telefonu değiştirme yoluna gitmek daha karlı olacaktır.

2. Kullanımda Yavaşlama

Bir telefonu veya tableti uzun süre kullandığınızda yavaşlamayı hissetmeye başlayacaksınız. Uygulamaları açmak tam bir dakika sürebilir veya dokunuşların kayıt işleminin daha yavaş olduğunu görebilirsiniz.

Telefonunuzun yavaşlamasının ve birçok durumda akıllı telefonunuzun yaşının bir rol oynamasının sebepleri olabilir. Telefon donanımınız yeterli ise, Android sürümünü yükseltmek,  daha fazla RAM ve CPU kullanımı dahil olmak üzere telefonunuzun kaynaklarından daha fazla ihtiyaç duyulabilir. Yeni uygulamalar, özellikle kaynak yoğunsa, benzer sorunlara neden olabilir.

Her geçen gün uygulamalar ve özellikle oyunlar daha fazla donanımsal kaynaklara ihtiyaç duymaktadır. Eski uygulamalara güncelleme güncelleme geldikçe daha fazla donanım gereksinimlerine ihtiyaç duyarlar. Bu tür gelişmeler zamanla telefon donanımının uygulamaları çalıştırmakta zorlanır ve yavaş çalışır.

Başka bir sorun, çalışmakta olan arka plan uygulamalarının sayısı olabilir. Arka planda kaynakları ne kadar çok tüketirseniz, telefonunuz o kadar yavaş olur. Elbette uygulamaları  kapatarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Telefonunuzu değiştirmek, Android’in kendisi veya yüklediğiniz uygulamalar olsun, telefonunuzdaki yazılımın çalışması için kaynakları artırır.

3. Eski Güncellemeler

Yeni bir Android sürümü, genellikle yılda bir kez Eylül ayı civarında gerçekleşir. Android sürümleri yeni özelliklerle birlikte gelir. Ancak, sonsuz güncellemeler beklemeyin. Samsung Galaxy gibi üst seviye bir akıllı telefon aldıysanız, kullanım ömrü boyunca Android’in daha yeni bir sürümüne yükseltme alabilirsiniz. He üretici den aynı hizmeti beklemeyin. Yeni telefon satın alırken bile eski telefon satın almış olabilirsiniz. Eski bir telefon için endişeleniyorsanız ve artık güncelleme alamıyorsanız, değiştirme en iyi yol olabilir.

4. Çalışmayan Yeni Uygulamalar

Yeni geliştirilen uygulamalar veya güncellemeler son donanımlara uyum sağlayarak gelir. Özellikle oyun uygulamaları telefon donanımını maksimum seviyede kullanmaya çalışır. Gelişmeler RAM ve telefonunuzun dahili grafikleri için daha fazla talep anlamına geliyor. Telefonunuz daha eskiyse, işi en yeni teknolojiye sahip yeni bir telefon kadar etkili bir şekilde yapmaz.

Bunu test etmenin en iyi yolu, bazı yüksek kaynaklı uygulamaları kurmaktır. Birkaç VR uygulaması veya yüksek kaynaklı oyunlar deneyin ve telefonunuzda ne kadar iyi performans gösterdiklerini görün. İyi çalışmazlarsa, muhtemelen yeni bir telefon zamanı.

5. Sık Sık Çöken Uygulamalar

Android akıllı telefonlar insan yapımıdır, bu yüzden mükemmel değillerdir ve uygulama çöküşü kaçınılmazdır. Telefonunuz her zaman neden değildi, bazen bir uygulama bozuk veya kötü bir şekilde tasarlanmıştır. Diğer durumlarda, telefon uyumluluğu sorunudur. Bazı uygulamalar en son modern telefonlar için tasarlandı ise en son teknolojiye en yakın bir eski telefon teknolojisinde bile çalışmaz.

Ancak durum böyle değilde telefonunuzda her zaman kilitlenen uygulamaları fark ediyorsanız, akıllı telefonunuzla ilgili daha büyük bir sorunun işareti olabilir. Uygulamalar, RAM veya CPU gibi, telefonunuzda bıraktıkları talep nedeniyle çökebilir. Mevcut kaynaklar yeterli değilse, uygulama çökecektir.

Ayrıca, özellikle depolama alanını sık sık kaydeden veya bunlara erişen uygulamalar için, cihazınızdaki depolama alanı düşük olduğunda çökmeler görebilirsiniz. Daha yeni telefonlar bu özel sorunu çözmek için daha fazla depolama alanına sahip olacaklar.

6. Düşük Kaliteli Kamera

Özçekim çağında, akıllı telefonunuzda yüksek kaliteli bir kameraya sahip olmak, en rahat fotoğrafçılık kullanıcıları için bile önemlidir. Bir hobi veya profesyonel değilseniz, çoğu insan telefonuyla fotoğraf çeker. Yeni telefonlar daha iyi fotoğraflar ürettiğinden, çektiğiniz fotoğraflar olumsuz yönde göze çarpacak.

Fotoğraf makineniz zayıfsa fotoğraflarınızı geliştirmek için yapabileceğiniz çok az şey vardır. Fotoğraf düzenleme uygulamaları fotoğraflarınızı optimize etmenize yardımcı olabilir, ancak çözünürlüklerini geliştiremezler.

Fotoğrafçılık sizin için önemliyse tek seçenek telefon değiştirmektir. Selfi çekimlerine de önem veriyorsanız yeni telefon kaçınılmaz. Eski telefonların ön kameraları biraz zayıftır ve kalitesiz fotoğraf oluştururlar.

7. Telefon Hasar, Aşınma ve Yıpranma

Uzun süre kullanımdan kaynaklı yıpranmış veya bir şekilde fiziksel zarar görmüş telefonu kullanmak tamamen size kalmıştır. Kimi hasarlar görsel olarak etkiler kimsi hasarlarda kullanım zorluğu yaratır. Bu nedenle tercih sizindir. Aşınma ve yıpranma veya eskimiş olsun, hiçbir akıllı telefon sonsuza dek sürmeyecek. Telefonunuzun bataryası gibi bazı bileşenlerin raf ömrü sınırlıdır. CPU ve kamera gibi diğer parçalar, onları daha yeni telefonlarla karşılaştırdığınızda eski hale gelir.

Bir yorum bırakınız...

*

mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...
Karekod

Karekod Nedir, QR Kod Oluşturma Nasıl Olur

Yıllardır alışveriş ve farklı sektörlerde kullanımı olan barkod sisteminden esinlenerek tasarımı gerçekleştirilen Karekod veya en çok kullanılan ismi ile QR kodlar, iki boyutlu bir ...
veri kurtarma

Veri Kurtarma Sürecinde Yapılması – Yapılmaması Gerekenler

Veri kurtarma süreci, bilgisayar sistemlerinde meydana gelen veri kaybını geri getirme çabalarını içerir. Bu süreç, çeşitli nedenlerle oluşan veri kaybı durumlarında uygulanabilir, donanım arızaları, ...
yapay zeka

Yapay Zekayı anlamak ve İnsanın Yapay Zekayı kullanımı

Zeka kavram olarak, düşünme, akıl yürütme, algı, kavrama, yargılama ve sonuca varma, soyutlama, öğrenme ve yeni durumlara uyma şekliyle insana verilen yetenekler zinciri toplamıdır ...
en iyi blueetooth speaker

Bluetooth Hoparlör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknoloji geliştikçe, birçok teknolojik aletin ve ek parçalarının kablosuz, uzaktan bağlantılı olacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Bunlardan biri de bluetooth hoparlörlerdir. Günümüzde birçok sebeple kullanılan ...
Nomofob

 Yeni Teknolojinin Yeni Fobisi: Nomofobi Nedir?

Kişinin kullanmış olduğu akıllı telefonu elinden bırakmakta ya da kısa bir süreliğine bile olsa ondan uzaklaşmakta zorlanması, telefonun birkaç saat boyunca kullanılamayacak olması sebebiyle ...
NFC Nedir Ne işe yarar

NFC Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri

NFC, cihazlar arasında hızlı ve güvenilir veri transferi yapma yeteneği ile bilinir. NFC'nin öne çıkan özelliklerinden biri, cihazların birbirine dokunarak veya çok yakın mesafeden ...