Bilgisayarda Wi-Fi Parolası Nasıl Öğrenilir? | Sonsuz Teknoloji

Bilgisayarda Wi-Fi Parolası Nasıl Öğrenilir?

wifi-parolaBir cihazla Wi-Fi ağına bir kere parola girerek bağlandığınız zaman cihaz sonraki girişlerde parola sormaz bu nedenle ev ve iş yerimizde sürekli kullandığımız Wi-Fi’lerin şifresini hatırlamayız. Ancak unutmayın ki Wi-Fi parolasını öğrenmek kolaydır.

Modeminizin Varsayılan Parolasını Kontrol Edin

Modeminizin varsayılan şifresini kontrol edin, genellikle modemin varsayılan parolası modemin altında bulanan geniş görünen etiketler üzerinde yazmaktadır. Eğer modemin Wi-Fi şifresini modem kurulduğundan beri hiç değiştirmediyseniz  parola etiket üzerinde yazan şifredir. Modem Wi-Fi şifresi değiştirildiyse, diğer cihazları kontrol ederek veya modem’in ara yüzüne erişim sağlayarak parolayı öğrenmek mümkündür.

Modeme ulaşmak için genelde 192.168.0.1 veya 192.168.1.1 İP adresleri kullanılır. Bu elbette modemin modeline göre değişmektedir. Modeme ulaşmak için hiç bir şekilde Wi-Fi bağlantınız yok ise modeme kablo ile bağlantı kurmalısınız.  Bu, IP adresini, herhangi bir web tarayıcı URL’sine yazarak modemin arayüzüne ulaşabilirsiniz. Karşınıza ilk etapta şifre ekranı çıkacaktır. Genelde kullanıcı adı ve parola modemin altında bulunan etikette yazar. Eğer yoksa ne yapacağız?  Unutmayın ki bir modemin markasının varsayılan parolası bellidir. İnternet’te arama yaparak modeminizin varsayılan kullanıcı adı ve parolasını öğrenebilirsiniz.  Buradaki siteye de göz atarak modeminizin kullanıcı adı ve parolasını bulabilirsiniz. İnternet’te arama yaparken modeminizin aynı modelini bulamasanız da modemin markası olan parolayı deneyebilirsiniz çünkü genel itibari ile aynı marka modemlerin kullanıcı adı parolası aynıdır. Genel itibari ile kullanıcı adı: “admin” parola da “password” veya servis sağlayıcınızın adı ile bütünleşen basit şifrelerdir.

Ara yüze ulaştıktan sonra Menülerden “Kablosuz Ağ” gibi bir menüye ulaşıp Wi-fi şifresini görebilir ve değiştirebilirsiniz.

Bu işlem, kablosuz ağa bağlı hiç bir bilgisayar olmaması durumunda başvurulacak yoldur. Eğer Wi-fi’ye bağlı halen başka bilgisayar mevcut ise parolayı öğrenmek daha kolaydır.  Wi-Fi şifresini Android telefonlar üzerinden üçüncü parti uygulamalar aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Parola öğrenme gibi bu tarz  üçüncü parti uygulamalara ne kadar güvenilir bu sizin kararınız.

Windows’ta Kullanılan Wi-Fi Ağının Parolası Nasıl Öğrenilir?

Bir Windows dizüstü bilgisayardan veya bir masaüstü bilgisayarından bir Wi-Fi ağına bağlandıysanız, Windows, Wi-Fi ağının şifresini hatırlar ve kayıtılıdır. Wi-Fi şifresini, Unuttuğunuz Wi-Fi şifresini ağa bağlı veya daha önce bağlanmış herhangi bir Windows bilgisayardan bulabilirsiniz.

wireless ağ

Şu anda Windows’da bağlı olduğunuz kablosuz ağın parolasını aramak için Denetim Masası‘ndaki Ağ ve Paylaşım Merkezi‘ne gideriz. Bunu yapmanın en hızlı yolu: Masaüstünün sağ alt köşesinde yer alan “Görev çubuğu“ndaki Kablosuz Ağ simgesini sağ tıklayın ve “Ağ ve Paylaşım Merkezi Aç” ı tıklayın.

Windows 10’da Ağ ve Paylaşım Merkezini Açma

ağ ve paylaşım merkezi

Windows 10’da görev çubuğunda W-fi ağını sağ tıkladığınızda  “Ağ ve İnternet ayarları öğesini açın” seçeneğini tıklayın. Windows 10 “Ayarlar” uygulamasının “Ağ ve İnternet” alanı karşınıza  çıkacaktır. Bu alanın sağ taraf aşağı kısımda “Ağ ve Paylaşım merkezi” bağlantısnı tıklayın. Diğer işlemler aşağıda anlatıldığı gibidir.

wirelewss ağ2

Açılan pencerenin sağ tarafında yer lan mevcut Wi-Fi bağlantısının adını tıklayın. Açılan pencereden “Kablosuz Özellikler” Gizli şifreyi görmek için “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “Karakterleri göster” onay kutusunu etkinleştirin. Şifreyi artık göreceksiniz.

Daha Önce Bağlandığınız Kablosuz Ağ Parolaları Nasıl Öğrenilir?

Windows ayrıca, daha önce bağladığınız ağların Wi-Fi şifresini saklar. Windows 7 ve önceki sürümlerinde bunları Ağ ve Paylaşım Merkezi‘nden bulabilirsiniz, ancak Windows 8 ve Windows 10’da komut istemini kullanmanız gerekecektir.

Windows 7 ve daha önceki Sürümdeki Diğer Kablosuz Ağlar İçin;

Başlamak için, Ağ ve Paylaşım Merkezi’nin sol tarafındaki menüden “Kablosuz ağları yönet” bağlantısını tıklayın. Bağladığınız daha önceki ağların bir listesini görürsünüz. Ağın özelliklerini açmak için bir ağ adını çift tıklayın.

Ağ özellikleri penceresinde, Güvenlik sekmesine gidin ve “Ağ güvenlik anahtarı” alanındaki Wi-Fi şifresini görmek için “Karakterleri göster” seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.

Windows 8 ve 10’da önceden bağlanılan Wi-Fi Ağ Parolaları Nasıl Öğrenilir?

komut yönetici

Windows 10 ve 8.1’de, bir önceki ağın parolasını bulmak için komut istemini kullanmanız gerekir. Bilgisayarınızın sol altında bulunan Başlat düğmesine sağ tıklayın ve hızlı bir şekilde açmak için “Komut İstemi (Yönetici)” ni seçin.

Windows 10’da komut istemini açmak için Windows 10 arama kutusuna “cmd” yazın, karşınıza komut istemi çıkacaktır. Komut istemine sağ tık yapın ve yönetici olarak çalıştırın.

wirelewss ağ3

Sonra aşağıdaki komutu yazın:

netsh wlan show profiles

Daha önce eriştiğiniz Wi-Fi ağlarının bir listesini alırsınız. Profillerden birinin parolasını bulmak için aşağıda yazan profilename‘yi profilin adıyla değiştirerek aşağıdakilerden birini yazın:

netsh wlan show profile name=”profilename” key=clear

Kablosuz ağın Wifi şifresini bulmak için “Key Content” satırının karşısında seçtiğiniz profilin ağın şifresini göreceksiniz.

  1. sms klingeltöne kostenlos
    11:48 8 Eylül 2019 11:48

    Çok teşekkürler, şu anda ihtiyacım olan şey bu.

  2. kablosuz otomatik yapılandırma hizmeti çalışmıyor diye bi uyarı cıkıyor

  3. Çok teşekkür ederiz şifreyi unutmuştuk sayenizde bulduk

  4. Çok işime yaradı teşekkürler. Her yolu denemiştim olmamıştı. Sayenizde eriştim 🙂

  5. Yonetici olarak kullanamiyorsak nasil olacak? Key Content sadece yoneticilerde cikiyor. komutu user olarak kullandigimizda Key Content cikmiyor.

Bir yorum bırakınız...

*

yapay zeka

Yapay Zekayı anlamak ve İnsanın Yapay Zekayı kullanımı

Zeka kavram olarak, düşünme, akıl yürütme, algı, kavrama, yargılama ve sonuca varma, soyutlama, öğrenme ve yeni durumlara uyma şekliyle insana verilen yetenekler zinciri toplamıdır ...
en iyi blueetooth speaker

Bluetooth Hoparlör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknoloji geliştikçe, birçok teknolojik aletin ve ek parçalarının kablosuz, uzaktan bağlantılı olacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Bunlardan biri de bluetooth hoparlörlerdir. Günümüzde birçok sebeple kullanılan ...
Nomofob

 Yeni Teknolojinin Yeni Fobisi: Nomofobi Nedir?

Kişinin kullanmış olduğu akıllı telefonu elinden bırakmakta ya da kısa bir süreliğine bile olsa ondan uzaklaşmakta zorlanması, telefonun birkaç saat boyunca kullanılamayacak olması sebebiyle ...
NFC Nedir Ne işe yarar

NFC Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri

NFC, cihazlar arasında hızlı ve güvenilir veri transferi yapma yeteneği ile bilinir. NFC'nin öne çıkan özelliklerinden biri, cihazların birbirine dokunarak veya çok yakın mesafeden ...
React Nedir

React Nedir? React ile Web Uygulaması Yapımı

Web dünyasının geliştirme alanında geliştirme işini kolaylaştıracak ve daha komplike Web sayfaları yapmaya olanak tanıyacak pek çok teknoloji bulunmakta. Bunlar arasında en çok kullanılanları ...
instagram foto

Instagram Fotoğraf Yüklenmiyor Sorununun Sebepleri

Dünya’nın en popüler uygulamaları arasında yer alan Instagram, diğer uygulamalar için bünyesinde çeşitli hataları barındırır. Instagram fotoğraf yüklenmiyor diyen kullanıcılar da bu hatalara sebep ...
X sanal çerçeve ekranı

Xvfb Nedir? Docke’da GUI Uygulamaların Çalıştırılması

Xvfb, yani X virtual framebuffer aynı zamanda X sanal çerçeve ekranı olarak bilinir, X11 ekran sunucusu protokolünü uygulayan bir ekran sunucusudur. Diğer ekran sunucularının ...
Python ile Kendi Yapay Zeka

Python ile Kendi Yapay Zekanızı Yazma Rehberi

Python ve yapay zeka kavramları, özellikle son dönemlerin yazılım dünyasında yan yana anılır oldu. Python için özel olarak yazılmış PyCharm, Tensorflow ve Keras gibi ...
Netflix Reklamlı

Netflix Aboneliklerine Zam Geldi! En Ucuz Abonelik?

Netflix aboneliklerine zam geldi! Üstelik yeni gelmiş olmasına rağmen. Netflix abonelikleri ne kadar oldu? Online film, dizi ve TV Showları izlememize olan sağlayan Netflix, ...
Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile yeni nesil ve eski nesil fark etmeksizin tüm telefonlar için normalinden daha hızlı şarj süresine ulaşabileceksiniz. Android telefonlarda ...