Bilgisayardan Silinen Dosyaları Geri Getirmek – 2020 | Sonsuz Teknoloji

Bilgisayardan Silinen Dosyaları Geri Getirmek – 2020

silinen dosyaları geri get

Silinen dosyaları geri getirme kimi zaman büyük maliyetli bir işi kurtarabilecek düzeyde bir işlemdir. Fotoğrafçılıkta dijitalleştiğimiz dünyada anılarımızın yok olmasından endişe duyarız. İyi bir bilgisayar kullanıcısı olun veya olmayın özel dosyaları bir şekilde silinmesi söz konusu olabilir.   Bu dosyalar kimi zaman önemli evraklar kimi zamansa anılarınız olabilir.

Silinen dosyaları geri getirme konusunda bulut sistemi kullanan kullanıcılar daha şanslı. Bir şekilde silinen dosyalarına ulaşabiliyorlar. Ancak herkes bu sistemleri kullanmadığı için bu tarz sorunlar ile istemsiz bir şekilde karşı karşıya kalabiliyor. Silinen dosyaları geri getirme işlemi kimi zaman çok kolay kimi zamansa oldukça zor bir işlemdir. Dosyalar ne kadar fiziksel bir bellekte tutuluyor olsa da sanal ortamda kopyaları her zaman saklanır. Bilgisayarınızı ilk aldığınız günden itibaren bile dosyalar bulabileceğiniz yöntemler sayesinde çok düşük bir kayıp ile önemli dosyaları kurtarabilirsiniz. Harddiskten veri kurtarma işleminin ne derece mümkün olabileceğini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

İlgili: Harddisk’imden Verilerimi Kurtarabilir miyim?

Silinen Dosyaları Geri Getirme

Harddiskten silinen dosyaları geri getirme en az çöken sistemden dosyaları geri getirmek kadar kolaydır. Tek farkı bu işlem için kullanılan fiziksel bir parça olmaması. Çalışan bir sistem üzerinden disk arasında kalan parçaları taratabilir eski bilgilere ve hatta sildiğinizi unuttuğunuz bilgilere de ulaşım sağlayabilirsiniz. Windows 7 Dosya kurtarma ve Windows 10 dosya kurtarma işlemleri neredeyse birebir aynıdır. Hiçbir şekilde değişiklik göstermeyen yöntemler sayesinde ufak bir program ile kısa bir süre içerisinde silinen dosyalarınıza, programlarınıza ve  önemli evraklarınıza ulaşım sağlayabilirsiniz.

Harddiskten Silinen Dosyaları Geri Getirme

Harddiskten Silinen Dosyaları Geri Getirme

Harddiskten silinden soyaları geri getirme işlemi ya da SSD üzerinden silinen dosyaları geri getirme işlemini Disk Digger isimli program ile yapılabililir. Makalemizin sonunda vereceğimiz indirme linkini kullanarak programın ücretsiz versiyonuna ulaşım sağlayabilirsiniz. Program herkesin faydalanabilmesi için ücretsizdir. Lisans sorunu yaşamaz ya da kurtarılamayan dosya sorunu yaşamazsınız. Dosyalar kurtarılabilecek şekilde zarar görmemişse silinen dosyalar kurtarılır. Her hangi bir kurulum gerektirmeyen dosya kurtarma programı ortalama 2 Mb bir boyuta sahiptir.

Disk Digger İle Silinen Dosyaları Geri Getirme

Silinden dosyaları geri getirme işlemine başlamadan önce, söylediğimiz gibi Disk Digger programı tamamen ücretsiz ve her alanda kullanılabilen portable bir programdır.  Bu konuda dikkat etmeniz gereken tek bir husus var o da dosya kurtarma işlemi gerçekleşirken hiçbir şekilde fiziksel olarak ya da yazılımsal olarak donanımı kaldırmamak.

Disk Digger Kurulumu

Disk Digger Kurulumu için her hangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. ZIP içinde gelen dosyayı her hangi bir klasöre ya da masaüstüne doğrudan çıkartarak kullanıma başlayabilirsiniz. Portable olarak kullanılabilen program USB ile yanınızda taşıyarak istediğiniz her alanda kullanıma hazırdır.

disktigger

Disk Digger İle Silinen Dosyaları Geri Getirme

Harddiskten silinen dosyaları geri getirme işlemleri için artık hazırız. Disk Digger programını ilk çalıştırdığınız anda sizden yönetici izni isteyebilir. Yönetici iznini onayladıktan sonra vereceğimiz adımları izleyebilir ve başarılı bir şekilde silinen dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.

disktigger dosya geri getirme

Disk Digger yazılımı ilk açıldığı zaman yukarıdaki resimde şekilde bir görünüşe sahip bir ekran karşınıza çıkacaktır.  Bu kısımda hiçbir ayarlama işlemine giriş yapmanıza gerek yoktur. Üst menüden “Language” dil seçenekleri kısmında “Türkçe” seçeneğini seçerek  “Türkçe” olarak kullanabilrsiniz.

disk tigger kullanımı

Disk isimlerinin ve kapasitelerinin bulunduğu alanlardan istediğiniz her hangi bir seçeneği seçebilirsiniz.  Bu işlem sırasında istediğiniz depolama alanları gösterilmiyorsa Sol üst kısmından “Listeyi Yenile” butonuna tıklayarak listeyi yenileyebilirsiniz. Bu duruma rağmen diskinizi göremiyorsanız kurtarma işlemi için uygun koşulları sağlayan bir diske sahip değilsinizdir.

Seçim işlemlerinden hemen sonra Sol üst kısımda bulunan “ İleri” Butonuna tıklayarak bir sonraki adıma başarılı bir şekilde geçiş sağlayabilirsiniz.

disktigger derin kazİleri butonuna tıkladıktan sonra yukarıdaki resimde olduğu gibi iki seçenek içeren bir alan gelecektir. Bu alanda yapacağınız seçimler erişmek istediğiniz dosyaların detayına göre değişiklikler gösterir. En üst kısımda bulunan “Derin Kaz” seçeneği, yakın zamanda silinmiş acil ulaşılması gereken dosyalar için uygundur. İşlemlerinizi daha derinlerde gerçekleştirmek ve daha önceden silinmiş dosyaları kurtarmak istiyorsanız tercih etmeniz gereken seçenek ikinci olan “Daha derin kaz” seçeneği olacaktır. Uygun seçimin ardından Sol yukarı kısımda bulunan “İleri” butonuna basarak tarama işlemine geçiş sağlayabilirsiniz.

disktigger kurtarmaTarama işlemi başladıktan sonra kırmızı ile işaretli alanlardan son durumları kontrol edebilirsiniz. En altta bulunan “Tarama Sektörü” diksinizin ne kadarının tarandığına dair bilgiler içerir. Sol tarafta olan alan ise bulunan dosyalara göre şekil değiştirir ve dosya türlerine göre özel kategoriye ayırma işlemi yapar.

Tüm tarama işlemlerinin bitmesini bekleyebilir ya da yukarı kısımda bulunan “Duraklat” butonuna tıklayarak şu anda bulunan dosyalar üzerinden işlemlerinize devam edebilirsiniz.

dosya seçSoya kurtarma işleminin bitmesinin ardından kurtarmak istediğiniz dosyaları CTRL + A yardımı ile ya da Mouse yardımı ile seçebilirsiniz. Kurtarılmasını istediğiniz tüm dosyaları belirledikten hemen sonra üst kısımda bulunan “Seçili dosyaları kurtar” seçeneğine tıklayarak son aşamaya geçiş sağlayabilirsiniz.

disktigger dışa aktar

Seçili dosyaları kurtarma seçeneğine tıkladıktan sonra gelecek olan panelden her hangi bir dosya kayıt alanı seçmeniz gerekecektir. Bu alanda önerimiz yeni bir klasör oluşturarak kurtarma işlemlerine devam etmenizdir. Kayıt alanını da ayarladıktan sonra “Tamam” butonuna tıklayarak dosyanın kayıt olmasını sağlayabilirsiniz.

disktiger uyarı

Bazı istisna durumlarda bu şekilde uyarı karşınıza çıkabilmektedir. Bu gibi uyarıları dikkate almanızda fayda var dır. Bu uyarı kurtarılacak dosya boyutu fazla ise yetersiz depolama alanı olma ihtimalinden karşınıza çıkmaktadır. Ancak kurtaracağınız dosyalar ufak çaplı dosyalarsa her hangi bir sorun olmadan “Evet” butonuna basabilirsiniz. Bu işlemden sonra kayıt başarılı bir şekilde gerçekleşecektir. Lisans ekranı ile karşılaşılması durumunda “Lisans olmadan devam et” seçeneği seçilebilir durumdadır.

disktigger indir

Silinen Dosyaları Geri Getirme Programı

Silinen dosyaları geri getirme adına piyasada oldukça fazla program bulunuyor. Kullanım kolaylığı ve mantığı açısından Disk Digger’a en yakın olan programlar Disk Digger’ın yanında aşağıdaki listede verilmiştir. Programların bazıları ücretli bazıları ise ücretsizdir. Mantık olarak hepsi Disk Digger ile aynı mantıkta ve neredeyse aynı ara yüze sahipler.

Bir yorum bırakınız...

*

Yapay Zeka Destekli Asistanlar

Yapay Zeka Asistanlar Hayatımızı Nasıl Değiştiriyor?

Teknoloji dünyasında yapay zeka (AI) destekli asistanlar, son yıllarda hızla popülerlik kazandı. Siri, Google Asistan, Alexa ve daha birçok platform, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak ve ...
github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...