Chrome 69, İzinsiz Giriş Yapıyor mu? | Sonsuz Teknoloji

Chrome 69, Yerel Bilgilerinizi Kayıt Ediyor mu?

chrome 69 güvenlik

Google, Chrome 69 ile yeniden tasarlamasının ardından, bir kez daha gizlilik tartışmasının ortasında kendini buluyor. Google’ın, Chrome Sync’in değişikliklerini kullanıcılarına bildirmeden çalışma şeklini önemli ölçüde değiştirdi. Artık, Chrome gibi bir Google hizmetine Gmail gibi her giriş yaptığınızda, Google sizi otomatik olarak tarayıcıya kaydedecek.

Kullanıcılar, girişin senkronizasyonunun gizlilik ve güvenin ihlali olabileceğinden endişe duymaktadır. Chrome tarayıcınız üzerinden bir Google hizmetine giriş yaptığınızda, Google otomatik olarak sizi tarayıcıya da kaydedecektir. Bu değişiklik, Chrome 69 güncellemesinden sonra gerçekleşti ve kullanıcılar, yerel tarayıcı verilerinin, şifreler, yer imleri, web geçmişi ve daha fazlası gibi  otomatik olarak Google’ın sunucularına yüklenip senkronize edilebileceği konusunda endişeliler.

Balint kişisel blogunda: “Kullanıcı, Chrome’u bir kullanıcı bir Google hizmetine veya siteye girdiğinde, aynı zamanda bu kullanıcı hesabıyla tarayıcı olarak Chrome’da oturum açtığında,” diye açıkladı. Devamı açıklamalarda: “Bir kullanıcı bir Google hizmetinden çıkış yaptığında, tarayıcıdan da çıkış yapar. Chrome 69’dan önce, Chrome kullanıcıları Chrome’da tamamen oturum açmayı reddedebilir, Senkronizasyon kullanımını ve oturum açmayı gerektiren diğer özellikleri kullanmayı başarabilir ve Chrome’u kullanmaya devam ederken de çıkış yapılabilen bir durumda Chrome’u kullanabilirlerdi. ”

Google, yerel bilgilerinizi sunucularıyla otomatik olarak senkronize ettiğini reddediyor. Google, yerel verilerin senkronize edilmesi için ek bir adımın gerekli olduğunu ve kullanıcının izin vermesi gerektiğini açıkladı. Google, bir hizmette oturum açmanın otomatik olarak yapılmadığını söyledi.

Chrome mühendis ve müdürü Adrienne Porter Felt Twitter’da bir dizi tweet ile “Chrome’un tarama geçmişinizi otomatik olarak Google hesabınıza gönderdiği anlamına gelmez! Chrome’un yeni sürümünde: bir Google web sitesinde oturum açtığınızda veya çıkış yaptığınızda, Chrome UI oturum açma durumunuzu sağ üst köşede gösterir.” dedi.

Bu değişiklikten önce, kullanıcı tarayıcıya giriş yapmak zorunda kalmadan Gmail veya Hangouts gibi Google hizmetlerine giriş yapabilir, ancak Porter Felt, paylaşılan bir bilgisayar kullanıldığında böyle bir senaryonun karışıklığa yol açtığını iddia eder. “Ekip arkadaşlarım, paylaşılan bir cihaz senaryosunda sürprizleri önlemek için bu değişikliği yaptı” dedi. “Geçmişte, kullanıcılar bazen içerik alanından çıkış yapacak ve artık Chrome’da oturum açmadıkları anlamına geldiğini düşünüyordu. Bu, paylaşılan bir cihazda sorunlara neden olabilir.”

Google, değişikliklerle ilgili daha fazla açıklama sunmak için Chrome gizlilik politikasını da güncelledi. Bu gizlilik tartışması, bazı Chrome kullanıcılarının büyük güncellemeden bu yana yaşadığı sorunların listesini içeriyor.

Bir yorum bırakınız...

*

Nomofob

 Yeni Teknolojinin Yeni Fobisi: Nomofobi Nedir?

Kişinin kullanmış olduğu akıllı telefonu elinden bırakmakta ya da kısa bir süreliğine bile olsa ondan uzaklaşmakta zorlanması, telefonun birkaç saat boyunca kullanılamayacak olması sebebiyle ...
NFC Nedir Ne işe yarar

NFC Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri

NFC, cihazlar arasında hızlı ve güvenilir veri transferi yapma yeteneği ile bilinir. NFC'nin öne çıkan özelliklerinden biri, cihazların birbirine dokunarak veya çok yakın mesafeden ...
React Nedir

React Nedir? React ile Web Uygulaması Yapımı

Web dünyasının geliştirme alanında geliştirme işini kolaylaştıracak ve daha komplike Web sayfaları yapmaya olanak tanıyacak pek çok teknoloji bulunmakta. Bunlar arasında en çok kullanılanları ...
instagram foto

Instagram Fotoğraf Yüklenmiyor Sorununun Sebepleri

Dünya’nın en popüler uygulamaları arasında yer alan Instagram, diğer uygulamalar için bünyesinde çeşitli hataları barındırır. Instagram fotoğraf yüklenmiyor diyen kullanıcılar da bu hatalara sebep ...
X sanal çerçeve ekranı

Xvfb Nedir? Docke’da GUI Uygulamaların Çalıştırılması

Xvfb, yani X virtual framebuffer aynı zamanda X sanal çerçeve ekranı olarak bilinir, X11 ekran sunucusu protokolünü uygulayan bir ekran sunucusudur. Diğer ekran sunucularının ...
Python ile Kendi Yapay Zeka

Python ile Kendi Yapay Zekanızı Yazma Rehberi

Python ve yapay zeka kavramları, özellikle son dönemlerin yazılım dünyasında yan yana anılır oldu. Python için özel olarak yazılmış PyCharm, Tensorflow ve Keras gibi ...
Netflix Reklamlı

Netflix Aboneliklerine Zam Geldi! En Ucuz Abonelik?

Netflix aboneliklerine zam geldi! Üstelik yeni gelmiş olmasına rağmen. Netflix abonelikleri ne kadar oldu? Online film, dizi ve TV Showları izlememize olan sağlayan Netflix, ...
Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile yeni nesil ve eski nesil fark etmeksizin tüm telefonlar için normalinden daha hızlı şarj süresine ulaşabileceksiniz. Android telefonlarda ...
Windows 10 format atma

Windows 10 Format Atma USB’den Windows Yükleme

Windows 10 format atma nasıl yapılır? Windows 10 Format USB’si ile evde format, bilgisayar sıfırlamak aslında çok basit. Peki, Nasıl? Windows sürümlerini zaman zaman ...
steamde hangi Durumlarda Oyun Paylaşımı Yapılmaz

Steam Arkadaşlık Kodu Nerede? Nasıl Arkadaş Eklenir?

Steam arkadaş nasıl eklenir? Steam arkadaşlık kodu nerede? Steam üzerinden arkadaşlarınız ile nasıl ekleşebilirsiniz? Popüler oyun satın alma ve oynama platformu olarak karşımıza çıkan ...