Kod yazmadan uygulama geliştirmek mümkün mü sorusu, son dönemlerde oldukça sık sorulmakta ve araştırılmaktadır. Özellikle Low Code ve No Code kavramlarının gelişmesiyle birlikte bu sorunun yanıtına olan merakta git gide artmaktadır. Son dönemlerde yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte artık yazılımcılar, herhangi bir kod bilgisine gerek duymadan programlarını geliştirebilmektedir. Peki, No Code ve Low Code geliştirme platformu nedir? Bilgisayar programcıları tarafından merak edilen bu sorunun yanıtını dilerseniz gelin detaylı olarak birlikte inceleyelim.
No Code ve Low Code Geliştirme Platformu Nedir?
No Code ve Low Code geliştirme platformu, herhangi bir kod bilgisine gerek duymadan program geliştirmenize olanak sağlayan teknolojik bir alt yapıdır. Son dönemlerde oldukça popüler olan bu platformlar, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. Peki, No Code ve Low Code arasındaki fark nedir?
No Code ve Low Code Arasındaki Farklar
No Code ve Low Code geliştirme platformları arasında birtakım farklar bulunmaktadır. No Code geliştirme platformunda özel kod miktarı yok denecek kadar azdır. Low Code geliştirme platformunda ise özel kod miktarı orta seviye de olarak bilinmektedir.
Tüm bunların yanı sıra hem No Code hem de Low Code geliştirme platformlarında sürükle bırak işlemleri yapılabilir. Hazır entegrasyonlar No Code platformunda bulunmaktadır. Söz konusu Low Code platformunda ise entegrasyon işlemi için kod yazılması gerekebilir.
No Code ve Low Code Geliştirme Platformlarının Avantajları
No Code ve Low Code geliştirme platformlarının avantajları son derece dikkat çekiyor. İşte, söz konusu geliştirme platformlarının avantajları;
1. No Code Geliştirme Platformlarının Avantajları
- Herhangi bir programlama bilgisine gerek duymadan son derece başarılı programlar yapılabilir.
- Sürükle bırak yöntemini kullanarak son derece başarılı çalışmalar ortaya çıkabilir.
- Yazılımcılar zamandan kolaylıkla tasarruf edebilir.
2. Low Code Geliştirme Platformlarının Avantajları
- Yazılımcılar, oldukça az bir maliyet ile birlikte çalışmalarını tamamlayabilmektedir.
- Low Code geliştirme platformları ile birlikte projeler de daha hızlı bir şekilde tamamlanabilmekte ve yüksek verimlilik elde edilebilmektedir.
- Ayrıca, bu platformlar esnek yapıları ile oldukça tercih edilebilir. Zira, kodlamanın az olması nedeniyle sonradan yapılacak olan değişiklikler oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.
İlgili: Dijital Dönüşüm Nedir ve Dijital Dönüşümde Form Evrakları
No Code ve Low Code Geliştirme Platformları
No Code ve Low Code geliştirme platformları oldukça fazladır. Özellikle, son dönemlerde yerli yazılım alanında yaşanan gelişmeler ile birlikte geliştirme platformlarında da birtakım yenilikler meydana gelmiştir. Bu yeniliklerin başında da smapOne gelmektedir. Söz konusu platform sayesinde kullanıcılar, oldukça hızlı bir şekilde uygulama geliştirebilmekte ve tasarlayabilir.
smapOne platformun yanı sıra ayrıca dünya genelinde SetXRM, OutStems, Mendix, Quickbase ve Caspio platformları da yer almaktadır. İlerleyen dönemlerde yazılım sektöründe yaşanacak gelişmeler ile birlikte artık yavaş yavaş kodsuz uygulama geliştirme işlemi de yaygınlaşacaktır.
Bir yorum bırakınız...