WhatsApp Video Arama İle İlgili Bilinmesi Gerekenler | Sonsuz Teknoloji

WhatsApp Video Arama İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

whatsapp video

WhatsApp, bir milyardan fazla kullanıcının yazılı, sesli ve görüntülü iletişim kurmasını sağlayan dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması diyebiliriz.  Görüntülü görüşme insanların istediği gibi ve çok kullanılan bir özelliktir.

WhatsApp görüntülü görüşme hem Android hem de iOS’de çalıştığından WhatsApp’ı platformlar arası görüntülü görüşmeler için en iyi akıllı telefon uygulamalarından biri yapıyor.

WhatsApp’ın arama yapmak için herhangi bir para ödemediğinden, WhatsApp görüntülü görüşmesi teknik olarak ücretsizdir. Bununla birlikte, görüntülü görüşmeler internet bağlantısı gerektirdiğinden, telefonunuzun veri planından veri harcayacaktır. Bir kullanıcıyı Wi-Fi bağlantısı üzerinden aramak için WhatsApp kullanıyorsanız, telefonunuzun ağ taşıyıcısı (ör. Türkcell, Türktelekom ve Vodafone.) sizden İnternet kullanımınız haricinde herhangi bir ücret talep etmeyecektir.

WhatsApp Video Aramaları ile Yapabilecekleriniz

WhatsApp video görüşmeleri, mevcut sesli arama özelliklerinin bir parçasıdır. Görüntülü arama yapmak oldukça kolaydır. Konuşmak istediğiniz kişiye dokunun ve adlarının yanındaki video kamera simgesine dokunun.

Diğer kişi aramayı cevaplayabilir (mavi tuşa basarak kaydırabilir), çağrıyı reddedebilir (kırmızı telefon tuşunu hızlıca kaydırabilir) veya çağrıyı reddedebilir ve bunun yerine bir mesaj gönderebilir (mesaj tuşunu hızlıca kaydırabilirsiniz). Cevap verirlerse, kullanmaya hazırsınız.

Varsayılan olarak, WhatsApp video görüşmeleri telefonunuzun ön kameralarını kullanır. Ancak, bunu herhangi bir noktada arkadaki kameraya, ekranda bir dokunuşla değiştirebilirsiniz. Kesintisiz olarak görüşmeye devam edebilirsiniz.

Ayrıca mikrofonu da kapatabilirsiniz, böylece diğer kişi sizi görebilir, ancak sizi duyamaz. Sesi hoparlörlerden susturmak için, telefonunuzun ses düğmelerini kullanabilirsiniz.

WhatsApp Video Aramaları için İnternet Hızı

Video araması yaptığınızda, WhatsApp hızınızı her seferinde hesaplayacak ve video kalitesini buna göre ayarlayacaktır. İnternet kaliteniz videonun ne kadar iyi göründüğüne önemli bir fark yaratır.

4,5G, 3G ve 2G ağlarında WhatsApp görüntülü aramalarında videolu görüşme çalışır ancak 2G ağının video kalitesi zayıf ve dağınık pikselli olur. 4,5G’de daha kaliteli bir görüşme sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Görüntülü Görüşme Sırasında Çok Görev

WhatsApp’ın video görüşmelerinin ikinci özelliği, çoklu görev özelliğidir. Çoğu akıllı telefon görüntülü görüşmesi, sizi görüntülü görüşmeyi kullanmaya ve başka hiçbir şey yapmamaya zorlar. Çok görevleri kullanmaya olanak vermez. Ancak, WhatsApp böyle bir kısıtlaması yoktur ve çoklu görev kullanma imkanı sağlar.

Biriyle görüşürken aynı anda başkalarından gelen mesajları görebilirsiniz. Görüşme esnasında ekrandaki mesaj simgesine dokunarak mesaj gönderme alanını açabilirsiniz.

Grup WhatsApp Video Görüşmeleri

Aynı anda en fazla dört kişiyle WhatsApp görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Grup video görüşmeleri açıkça daha fazla veri tüketir.

Bir grup video araması yapmak için, önce kişi listenizde biriyle bire bir görüşme başlatın. Ardından, ekranın sağ üst köşesinde “Katılımcı Ekle” düğmesine ve yanında bir kişinin simgesiyle birlikte artı bir işareti bulunur hafifçe dokunun. Şimdi davet etmek için başka bir kişi seçin ve işlemi toplamda dört kişiye kadar tekrarlayın.

Video Görüşmede WhatsApp Web veya Masaüstü Desteği Yok

WhatsApp, video görüşmelerini WhatsApp Web veya masaüstü uygulamasında desteklenmemektedir. WhatsApp akıllı telefon ve etkin bir internet bağlantısı gerektirse de, yine de bir bilgisayarda kullanabilirsiniz. WhatsApp masaüstü istemcisi veya WhatsApp Web istemcisi üzerinden yapabilirsiniz. Ancak, bu iki özellik video görüşmesini desteklemiyor.

Öte yandan, Skype veya FaceTime gibi uygulamalar hem bilgisayarlarda hem de telefonlarda kullanılabilir ve bilgisayar ile telefon arasında görüntülü görüşme yapabilir.

WhatsApp Video Aramaları Ne Kadar Veri Kullanıyor?

WhatsApp’ın odak noktası, video görüşmesinin mümkün olduğunca iyi görünmesini sağlamaktır. Yani size en yüksek video kalitesini sunmaya çalışır. Veriyi en yüksek seviyede kullanır.  Kablosuz bağlantıda değilseniz, hücresel veri kotanıza dikkat etmelisiniz.

Ortalama olarak, bir dakika için 4,5G’de 4MB, 3G’de 3,75MB ve 2G’de 3MB’lık veri kullanımı harcar.

WhatsApp’ın ayarları sesli aramalarda kullanılan verileri azaltma seçeneğine sahiptir. Veri kullanımı konusunda endişe ediyorsanız, video araması verilerini de düşürüp düşürmeyeceğini görmek için bu seçeneği deneyebilirsiniz.

Görüntülü arama, anlık mesajlaşmada önemli bir araçtır ve WhatsApp, bu konuda harika bir iş çıkardı. Servis sadece her geçen gün gelişiyor ve daha istikrarlı ve güvenilir oluyor.

Yani, sesli arama WhatsApp’ın sadece küçük bir parçası. Uygulamanın sunduğu çok daha fazlası var, bu da bir anlık mesajcıdan daha fazlasını yapıyor ve aslında onu kendi başına bir sosyal ağ haline getiriyor.

  1. Whatsapp da görüntülü konuşma süresi var mı

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...