Microsoft Defender Antivirüs Yeterli mi? ∞

Microsoft Defender Antivirüs Yeterli mi?

Microsoft Defender, son zamanların yetenekli bir antivirüs programıdır. Peki, 2021 yılı için de bu başarısı devam edecek mi? Microsoft Defender Antivirüs Olarak Yeterli mi?

microsoft-defender

Microsoft, Microsoft Defender Antivirus yazılımını önemli ölçüde geliştirdi. İnsanların çoğu ayrıca bir antivirüs programı kullanmaya ihtiyaç duymuyor. Ücretsiz olması ve bir çok alanda virüs temizleme kabiliyeti bir çok kullanıcının bilgisayarı için yeterli görünüyor. Bir yanda da artan siber saldırı yöntemleri dikkate alındığında Microsoft Defender yeterli olacak mı? Bu yazımızda Microsoft Defender’ı daha yakından inceleyerek bu sorunun cevabını öğrenmeye çalışalım.

Genel Güvenlik

Microsoft Defender, bilgisayarda Windows 10 yüklemesi ile varsayılan olarak gelen virüs koruma yazılımıdır. Başka antivirüs programına ihtiyaç duymadan bir çok virüs, turuva atı gibi kötü amaçlı yazılımları yakalar. Microsoft Defender, genel olarak sunulan bir güvenlik yazılımıdır.

Microsoft Defender Karşılaştırma

Microsoft Defender, Ocak 2021’de, bağımsız bir güvenlik testi laboratuvarı AV-Test tarafından 6.0 puanıyla en iyi antivirüs yazılım ürünü olarak derecelendirildi. Microsoft Defender’ı en iyi ürün olarak tanımlansa da gerçekte Microsoft Defender yeni virüslere karşı ne kadar güçlü bir yazılımdır?

Microsoft Defender gerçek zamanlı koruma sağlar, ancak bu konuda diğer en iyi antivirüs yazılımları daha güçlüdür. Microsoft Defender, reklam yazılımı gibi düşük riskli kötü amaçlı yazılımları algılayamaz. Bu da bilgisayarda sorunlara neden olabilir.

Özellikler

Windows 10’da Microsoft Defender Antivirus, Windows Güvenliği’nin bir parçasıdır. Gerçek zamanlı tehdit algılama, güvenlik duvarı ve ebeveyn denetimleri gibi güçlü özelliklerle birlikte gelir. Microsoft, Microsoft Defender’ı geliştirdi ve her geçen gün yeni özellikler katarak ve mevcut özellikleri de güncelleyerek geliştirmektedir.

Gerçek zamanlı koruma

Anvirüs programlarının en önemli özelliği gerçek zamanlı çalışmasıdır. Virüsten koruma yazılımları, arka planda sessizce çalışarak ve olası bir tehdit belirlendiğinde kullanıcıyı hemen bilgilendirir.

Microsoft Defender, virüslere, truva atlarına, kimlik avına, solucanlara ve rootkitlere karşı gerçek zamanlı sağlam koruma sağlar. Microsoft bulut altyapısı ile verileri gerçek zamanlı olarak analiz etmek için yapay zekayı kullanır.

Microsoft Defender Panosu

Microsoft Defender reklam yazılımlarına, fidye yazılımlarına veya kimlik hırsızlığı tehditlerine karşı kapsamlı koruma sağlayamaz. Ancak Microsoft 365‘e kaydolarak kimlik korumasından yararlanabilirsiniz .

Kaspersky, Bitdefender ve McAfee gibi diğer antivirüsler, Microsoft Defender’dan çok daha iyi gerçek zamanlı koruma sağlar. Örneğin Kaspersky Security Cloud, üstün kötü amaçlı yazılım koruması sağlayan entegre bir bulut tabanlı tarayıcıya sahiptir. Ayrıca kötü amaçlı yazılım veritabanını sürekli olarak güncelleyerek rakiplerinin önüne geçmektedir.

Güvenlik duvarı

Microsoft ayrıca gelişmiş ağ koruması için özel bir güvenlik duvarı da eklemiştir. Firewall ve ağ koruması , gelen ve giden ağ trafiği kontrol altına alabilir. Güvenlik duvarı kapsamlıdır. Güvenlik duvarı kurulduğunda, bilgisayarınızı fidye yazılımı veya casus yazılım gibi kötü niyetli bir siber tehdide karşı kötü amaçlı web yazılımlarından sizi koruyacaktır.

Ebeveyn Denetimleri

İnternet, kontrol edilmez ise çocuklar için tehlikeli bir yer olabilir. Aile seçenekleri, çocukları izlemenizi ve kontrol etmenizi sağlar. Microsoft, ek ücret ödemeden kapsamlı ebeveyn denetimleri sunar. Ebeveynler etkinlik günlüklerini alabilir, belirli web sitelerini filtreleyebilir, ekran süresini sınırlayabilir ve çok daha fazlasını yapabilir. Üstelik çocuklarınızı gerçek zamanlı olarak da izleyebilirsiniz.

Norton 360, Kaspersky ve Bitdefender benzer ebeveyn kontrolleri sağlar ancak Microsoft Defender’ın aksine premium bir abonelik gerektirir. Microsoft Defender’ın ücretsiz olması güzel bir avantajdır.

Web koruma

Microsoft Defender SmartScreen, kötü amaçlı yazılımları veya kimlik avı saldırıları sağlayan web sayfalarıyla etkileşimde bulunmanızı engeller. SmartScreen, web sitelerini şüpheli davranışlar açısından analiz eder. SmartScreen Windows 10 işletim sistemi ile entegre edilmiştir ve hatta diğer web tarayıcıları veya e-posta istemcileri tarafından indirilen dosyaları tarar.

Güçlü SmartScreen’e rağmen Microsoft Defender, entegre VPN, karanlık web koruması ve parola yöneticisi gibi diğer web koruma özelliklerinden yoksundur. Bunlar, Norton 360 gibi birinci sınıf antivirüs yazılımlarında halihazırda mevcut olan özelliklerden bazılarıdır.

Kullanım kolaylığı

Microsoft Defender, Windows 10 ile birlikte gelir. Ayrıca bir kurulum ve ayar yapmanıza gerek yoktur. Microsoft Defender’ı kullanmak için teknoloji konusunda bilgili olmanıza gerek yoktur. Ek özellikleri yapılandırmak isteseniz bile, bunu yapmak için gereken adımlar oldukça basittir ve sadece birkaç tıklama ile sistem taramalarını gerçekleştirebilirsiniz. Microsoft Defender karmaşık olmayan kullanımı kolay bir ara yüze sahiptir.

Fiyatlandırma

Microsoft Defender’ın ücretsiz olması diğer antivirüs programlarına karşın önemli bir tercihtir. Diğer antivirüs yazılımlarının da ücretsiz versiyonları vardır ancak sınırlamaları vardır. Bu sınırlamalar bilgisayarınızı yeterince korumayacaktır. Diğer antivirüs yazılımlarında tam koruma için ücret ödemeniz gerekmektedir.

Veri yedekleme

Microsoft Defender dosyaları kaydetmek için OneDrive’ı kullanmanıza izin verir. Bir fidye yazılımı saldırısı durumunda, belirli klasörlerin yetkisiz uygulamalar tarafından değiştirilmesini önlemek için Kontrollü klasör erişimi de ayarlayabilirsiniz . Windows Defender’da Fidye Yazılım Korumasını Etkinleştirme

Karar

Microsoft Defender, Windows 10 ile gelen ücretsiz bir antivirüs programıdır. Diğer ücretli antivürüs programları kadar güçlü olmasa da bir çok işi halledebilmektedir.  Burada tercih yaparken İnternet ortamında nasıl bir kullanıcı olduğunuz ile ilgidir. İnternet’te hangi sitelere girip girmeyeceğinizi, internet ortamından her geleni kabul etmeyip kendi süzgecinizden geçiren dikkatli ve duyarlı bir kullanıcı iseniz, Microsoft Defender size fazlasıyla yeterli olacaktır. Ancak kontrolsüz bir kullanıcı iseniz o zaman kesinlikle ücretli antivirüs programlarına ihtiyacınız var demektir.

Bir yorum bırakınız...

*

keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...

Microsoft Copilot Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Microsoft Copilot, Microsoft'un Windows, Edge, mobil ve Office 365 için yapay zeka aracıdır. Yapay zekanın gelişmesi ve OpenAI GPT'nin popüler olması ile birlikte teknoloji ...
Gmail akıllı yazma

G-mail Akıllı Yazma Özelliğini Açma Kapatma

Akıllı yazma aracı, e-mailler için otomatik tamamlama gibi çalışır. E-maillerin nasıl yazılacağını öğrenir ve cümlelerin tamamlanmasını sağlar. E-mail metinlerinin hızlıca oluşmasını sağlar. Yazarken öneriler ...
IMAP

İmap Nedir? İmap Kullanımının Faydaları

Birçok insan imap nedir bilmemektedir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında e-mail kullanımı çok önemlidir. E-mail protokolü sayesinde kişiler her cihazdan e-mailerini kontrol edebilir, ...
mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...