WİFi Sürekli Kopma Sorunu ∞

WİFi Sürekli Kopma Sorunu

wifi bağlantı düşme sorunu

WiFi ile internet’te dolaşırken sürekli WiFi bağlantı kopması yaşanıyorsa, bu geçekten can sıkıcıdır. Wi-Fi kopma sorunun sebebi; eski bir modem, hatalı ayarlaması veya internet servis sağlayıcınızdan kaynaklanan sorunlar olabilir. Bu yazımızda WiFi sürekli kopma sorunu neden olur? ve bu sorunun muhtemel çözümleri üzerinde duracağız.

WiFi Bağlantısı Neden Sürekli Kopar?

WiFi kopması, özellikle video konferansı  yaparken kopması ciddi bir sorun teşkil eder. WiFi bağlantısının kopmasının ana nedenlerinden bazıları şunlardır:

  • Telefon veya bilgisayarın uçak modunda olması
  • Düşük sinyal, yavaş DNS sunucusu veya İnternet paketinden dolayı yavaş hızlar
  • Eski WiFi sürücü yazılımı
  • Yakın zamanda yapılan bir güncelleme, WiFi bağlantısını olumsuz etkileyebilir
  • Elektrik güç yönetimi sorunları
  • Kötü yapılandırılmış kablosuz adaptör
  • Eski veya hasar görmüş bir modem
  • Uzağa yerleştirilmiş bir modem ve bu nedenle WiFi etki alanın zayıf olması
  • Servis sağlayıcıdan kaynaklı sorunlar
  • WiFi sürücüsü, işletim sisteminizin mevcut sürümüyle uyumlu olmaması

WiFi Bağlantısı Kesildiğinde Ne Yapmalı?

WiFi bağlantısının sürekli kopmasının çeşitli nedenleri olsa da, bazı ilk müdahalelerle kendiniz sorunu çözebilirsiniz. WiFi sorununu kısa sürede tekrar çalışır duruma getirmek için bu ilk kontrollerden bazılarını deneyin.

İlk Kontroller

  • WiFi anahtarının Açık olduğundan emin olun. Modem açık olsa bile WiFi açık olmayabilir. WiFi ışığının yandığından emin olun.
  • Doğru WiFi bağlantısını kullandığınızdan emin olun.
  • Modem kablolarının doğu takıldığından emin olun. Modeme gelen İnternet hattı kablosunda meydana gelen temassızlıklar WiFi bağlantısının sürekli kopmasına neden olabilir. Sorunun en sık karşılaşılan durumudur.
  • WiFi kullandığınız oda ile modem arasındaki mesafe fazla ise bu da sürekli İnternet kopmalarına neden olabilir.
  • Sorunun WiFi de mi yoksa servis sağlayıcıdan kaynaklı veya internet paketi ile ilgili bir sorun olup olmadığını anlamak için bilgisayarınızı bir Ethernet kablosu ile modeme bağlayın, bu durumda sorun yaşanmıyorsa sorun WiFi ile ilgilidir.

İlgili:WiFi Bağlanmıyor Sorunu ve Basit Çözümleri

  • Bölgenizde herhangi bir bağlantı sorunu veya hizmet kesintisi olup olmadığını İnternet servis sağlayıcınızdan öğrenin.
  • Modemin WiFi kanalını değiştirerek tekrar deneyin. WiFi kanalı da WiFi kopmalarında en sık karşılaşılan sorunlardandır.
  • Bilgisayar ile modeme Ethernet ile bağlanın ve modemi sıfırlayın ve tekrar WiFi bağlantısını kontrol edin. Modem arayüzüne nasıl bağlanacağınızı modemin modeline göre İnternette araştırma yapın.
  • Bilgisayarınızda bekleyen Windows 10 güncellemeleri kontrol edin ve yükleyin.
  • Windows Defender haricinde ayrıca bir antivirüs kullanıyorsanız geçici olarak devre dışı bırakın ve tekrar WiFi bağlantısını deneyin.
  • Modem yazılımını güncelleyin bunun için servis sağlayıcınızdan yardım almanızı tavsiye ederiz.

WiFi  Sürücüsünü Güncelleyin veya Yeniden Yükleyin

WiFi sürücünüz güncel değilse, cihazınızın WiFi bağlantısı kesilmeye devam edecektir. Sorunu gidermek için sürücüyü güncelleyebilir veya yeniden yükleyebilirsiniz.

wifi sürücü güncelleme

  • Windows 10 bilgisayarda Windows başlata sağ tık ve Aygıt Yöneticisi’ne tıklayın ve ardından Ağ  Bağdaştırıcıları seçeneğini tıklayarak menüyü açın.
  • Ardından, WiFi adaptörünüze sağ tıklayın ve Sürücüyü Güncelleştir’i veya cihazı kaldır’ı seçerek ikisini de ayrı ayrı deneyin.

Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin

Bilgisayarınızın Güç Yönetimi ayarları, kablosuz bağdaştırıcınızı devre dışı bırakabilir ve geçici olarak bağlantısının kesilmesine neden olabilir. Ayarlarınızda küçük bir değişiklik yapabilir ve sorunu çözebilirsiniz.

wifi güç yönetimi

Windows 10 bilgisayarda Windows başlata sağ tık ve Aygıt Yöneticisi’ne tıklayın ve ardından Ağ  Bağdaştırıcıları seçeneğini tıklayarak menüyü açın.

İlgili:Wifi Hızını Nasıl Arttırırım?

WiFi adaptörüne çift tıklayın, “Güç Yönetimi” sekmesini seçin ve “Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu cihazı kapatsın” kutusunun işaretini kaldırın . Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve WiFi’nin tekrar çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Sonuç

Bu yazımızdaki adımları denedikten sonra bile halen Wi-Fi bağlantınız kesiliyorsa , bilgisayarınızı veya modeminizi fabrika ayarlarına sıfırlayarak deneyin. Fabrika ayarlarına sıfırlama sırasında tüm ayarlarınızı ve verilerinizi kaybedeceksiniz, bu nedenle bilgisayarınızdaki tüm verileri yedeklediğinizden emin olun. Modeminizi sıfırladıktan sonra, yine Wi-Fi bağlantı kopma sorunu yaşanıyorsa, servis sağlayıcınızdan yardım alın.

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...