Windows 10 işletim sistemine geçerken format yerine yükseltme yöntemini kullandıysanız Windows.old dosyası ile karşılaşmanız mümkün. Bu dosya çok yer kapladığı için kullanıcılar Windows 10’da Windows.old dosyası nasıl silinir sorusunu sormaktalar. Windows.old dosyasını silmek için 3 ayrı yöntem uygulayabilirsiniz.
Windows 10’da Windows.old Dosyası Nasıl Silinir?
1. Disk Temizleme Aracı ile Windows.old Dosyası Nasıl Silinir?
2. Ayarlardan Windows.old Dosyası Silme
3. Komut ile Windows.old Dosyası Nasıl Silinir?
Disk Temizleme Aracı ile Windows.old Nasıl Silinir?
Disk temizleme aracı ile gereksiz dosyalar silinebildiği gibi Windows.old dosyasını silmekte mümkün.
Takip etmeniz gereken adımlar;
1. Başlat butonuna tıklayın ve “Bu Bilgisayar” yazıp enter tuşuna basın. Karşınıza çıkan ilk sonuca tıklayın.
2. Açılan “Bu Bilgisayar” penceresinde genelde işletim sisteminin ve Windows.old dosyasının da yüklü olduğu “Cihazlar ve Sürücüler” bölümündenC sürücüsüne sağ tık yaparak “Özellikler” seçeneğine tıklayın.
3. Disk özellikleri penceresinin “Genel” bölümünde yer alan “Disk Temizle” butonuna tıklayın.
4. Ardından “Sistem dosyalarını temizle” butonuna tıklayın. Hesaplama işlemi için biraz bekleyin.
5. Hesaplama işlemi bittikten sonra Silinecek dosyalar listesinde “Windows yükseltme günlük dosyaları” dosyasını seçerek silin. Ayrıca “Windows update temizleme” isimli dosya varsa bunu da işaretleyerek temizleme işlemi yaparak bilgisayarınızda yer açabilrsiniz.
6. Seçtikten sonra “Tamam” butonuna basın ve “Dosyaları Sil” butonuna basarak “Windows.old” silme işlemini başlatın.
Birkaç dakika sonra Windows.old dosyası silinecektir. Eğer Silinecek dosyalar listesinde Windows.old dosyasını bulamadıysanız aşağıdaki diğer yöntemleri uygulayın.
Ayarlardan Windows.old Silme
Windows 10 ayarlar bölümünden geçmiş Windows sürümlerine ait dosyaları silmek mümkün. Ayarlar bölümünden Windows.old nasıl silinir sorusunun cevabını aşağıdaki adımları takip ederek öğrenin.
1. Başlat butonuna tıklayın. Ardından sol alt kısımda yer alan Ayarlar simgesine tıklayın.
2. Ayarlar menüsünden “Sistem” bölümüne girin. Daha sonra sol menüde yer alan “Depolama” alanına tıklayın.
3. Depolama bölümündeki “Geçici Dosyalar” kısmına tıklayın. Geçici dosyalarınız fazla ise listelenmesi biraz zaman alabilir.
4. Listelenen dosyalar arasında “Geçici Windows yükleme dosyaları” yer alıyorsa dosyayı seçin.
5. Seçim işleminden sonra en üst kısımda yer alan “Dosyaları kaldırın” butonuna tıklayın. Windows.old dosyasının silinmesi biraz zaman alabilir.
Windows Komutu ile Windows.old Nasıl Silinir?
Eğer yukarıdaki pratik yöntemler ile Windows.old dosyası silinmiyorsa Windows komutlarıyla silmeyi deneyin. Aslında bu işlemde pratik ancak, komut istemi penceresine alışık olmayanlar için karışık gelebilir. Windows.old silme işlemini komutlarla uygulamak için aşağıdaki adımları takip edin;
1. Windows arama çubuğuan veya başlat butonuna tıkladıktan sonra “cmd” yazın. İlk çıkan Komut İstemi sonucuna sağ tıklayın. Ardından Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın.
2. Açılan komut istemi penceresine “RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old“ komutunu yapıştırın. Yapıştırmak için fare ile sağ tık yapmanız veya CTRL+V yapmanız yeterli.
3. Komutu yapıştırdıktan sonra enter tuşuna basın. Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor şeklinde bir hata almışsanız Windows.old dosyanız zaten silinmiş demektir. Eğer herhangi bir hata almadan yeni bir komut satırı açıldıysa işlem başarılı demektir.
Windows.old nasıl silinir sorusunu soran kullanıcılar yukarıdaki üç yöntem ile bu dosyadan kurtulabilirler.
Bir yorum bırakınız...