Son Zamanların En Popüler Yazılım Dilleri ∞

Son Zamanların En Popüler Yazılım Dilleri

en popüler yazılım dilleri

Son yılların en popüler yazılım dillerini öğrenerek rahatça para kazanabilirsiniz. Geleceğin yazılım dillerini bilmek oldukça önemli.

C# ve Java gibi programlama dillerini birçoğumuz duymuşuzdur. Bu tür dillerin bizlere tanıdığı imkanlar sayesinde bugün birçok şeyi rahatlıkla yapabiliyoruz. C# gibi diller aslında günümüzde kullandığımız yazılımların çoğunun temelini oluşturuyor. Son zamanlarda birçok kişinin en büyük hedefi yazılım öğrenmek.

Yazılıma meraklı olanlar, hangi programlama dilini tercih edeceğine karar veremeyebiliyor. İşte bu sebeple günümüzün popüler yazılım dillerini sizlerle paylaşmamız gerekiyor. Böylece, gelecekte hangi programlama dilini öğrenmeniz gerektiğine daha rahat karar verebilirsiniz. Son zamanların en fazla tercih edilen programlama dillerini gelin hep birlikte öğrenelim.

Geleceğin Yazılım Dillerini Bilmek Neden Önemli?

Yazılım öğrenmek aslında birçok açıdan oldukça faydalı. En popüler yazılım dillerinden birisini öğrenmek iyi bir kariyer yapmanızda oldukça etkili olabilir. Yazılım sayesinde oyunlar ve uygulamalar geliştirebilir ve daha aklımıza gelmeyecek birçok farklı şey yapabiliriz. Geçmişten bugüne birçok farklı amaçla geliştirilen çok sayıda yazılım dili mevcut. Bu dillerin birçoğu oldukça eski olmasına rağmen günümüzde çok fazla tercih ediliyor.

Geleceğin yazılım dillerini bilmenin ilk önemi tabii ki iyi bir kariyer olarak gösterilebilir. Kendinizi programlamada geliştirerek ve bu gelişimi diplomalarla destekleyerek hayal ettiğinizden çok daha iyi bir kariyer bile yapabilirsiniz. Üstelik, iyi bir kariyeriniz olmasa bile, yazılım öğrenerek yüksek miktarda para kazanabilmeniz mümkün.

Örneğin, en popüler yazılım dillerini iyi seviyede öğrenerek, evden freelancer olarak para kazanabilirsiniz. Böylece, işe gitmeye gerek kalmadan evinizden çalışabilirsiniz. Yazılım öğrenmenin önemli olduğu noktalardan bir diğeriyse yeni ve görülmemiş şeyler geliştirmek.

Programlama, aslında teknolojinin gelişimindeki en etkili şey. Yazılım öğrenerek yeni teknolojiler ve daha önce görülmemiş yazılımlar geliştirmeye odaklanabilirsiniz. Yani aslında yazılım bilmek size sadece tek bir açıdan değil birçok açıdan fayda sağlar. Programlama oldukça geniş bir konudur. Bu yüzden, kendinize uygun alanı tercih ederek o yönde ilerlemek sizin için her açıdan olumlu olacaktır.

Örneğin, oyunlara ilginiz varsa bazı oyun motorlarını kullanarak yeni oyunlar geliştirmeye çalışabilirsiniz. Tabii büyük oyunlar geliştirmek için büyük bir ekibe sahip olmanız gerekli. Ancak, en popüler yazılım dillerini kullanarak rahatlıkla basit veya orta seviye oyunlar geliştirebilirsiniz.

Yazılıma Nereden Başlamalıyım?

Birçok kişi programlamaya Python yazılım dilinden başlanmasını tavsiye ediyor. Ancak aslında bu durum kişiden kişiye tamamen değişiklik gösterebilir. En popüler yazılım dillerinden birisini seçerek programlama öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bir dil seçmeden önce dikkat etmeniz gereken kriterler var. Her dilin amacı ve özellikleri birbirinden farklı.

Elbette çoğu dili birçok farklı alanda kullanabiliyoruz. Ancak yine de dillerin etkili olduğu bazı alanlar var. Örneğin, JavaScript dilinin özellikle web programcılığında etkili olduğunu söyleyebiliriz. İşte bu yüzden, yazılıma nereden başlayacağınız tamamen size kalmış bir şey. Hangi dili seçeceğinizi bilmiyorsanız, ilk olarak programlamayla ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz.

Örneğin, mobil oyunlar geliştirmek istiyorsanız, bu alana uygun dilleri öğrenmeye başlayabilirsiniz. Eğer hangi dille başlayacağınıza dair hiçbir fikriniz yoksa, en popüler yazılım dillerinden Python ve C dillerine göz atabilirsiniz. Python, diğer dillere nazaran kolay ve popüler bir dil olduğu için çok fazla tercih ediliyor. C dilleriyse programlama dillerinin temeli olarak gösterilebilir. C++ ve C# gibi dilleri öğrenmek size gelecekte avantaj sağlayacaktır.

Bu diller günümüzde çok fazla tercih edildiği gibi aynı zamanda diğer dillerle benzer yapıya sahip. Bu sayede, C dillerini öğrendikten sonra diğer programlama dillerini öğrenmeniz daha hızlı oluyor. Yazımızın devamındaki listeye göz atarak popüler programlama dillerini yakından öğrenebilirsiniz. Bunun sonucunda programlamaya nereden başlamanız gerektiğinde daha rahat karar verebilirsiniz.

En Kolay Yazılım Dili Nedir?

En popüler yazılım dilleri arasında bulunan Python, en kolay yazılım dili olarak gösterilebilir. Bu dil, aslında birçok şeyi rahatlıkla yapabilmemizi sağlıyor. Python yazılım dili, bütün yazılım dilleri ele alındığında oldukça kolay bir yapıya sahip. Üstelik bu dil oldukça basit olmasına rağmen birçok farklı alanda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Birçok kişi yazılım öğrenmeye Python ile başlanmasını tavsiye ediyor. Çünkü bu dil oldukça hızlı bir şekilde öğrenilebiliyor. Üstelik, Python programlama dilinin geleceği oldukça açık. Yani bu dilin her geçen gün birçok farklı alanda daha fazla tercih edildiğini söyleyebiliriz.

En Popüler Yazılım Dilleri Güncel

Artık lafı daha fazla uzatmadan en popüler yazılım dillerinden bahsetmek istiyoruz. Bu dillerin arasından bir dil seçerek hemen öğrenmeye başlayabilirsiniz. Tabii ki seçeceğiniz dilin size uygun olması oldukça önemli. Yani kendinizi hangi alanda geliştirmek istiyorsanız, o alana göre bir dil seçmeniz yararınıza olacaktır. Bu yüzden, internetten diller hakkında detaylı araştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Python

Python, veri bilimi, yapay zekâ, web geliştirme ve genel amaçlı programlama için oldukça popüler bir dil haline gelmiştir. Kullanımının kolaylığı, geniş kütüphane desteği ve büyük bir topluluğa sahip olması nedeniyle oldukça fazla tercih edilir.

JavaScript

JavaScript, web tarayıcılarında çalışan dinamik ve etkileşimli web uygulamaları geliştirmek için kullanılan bir dildir. JavaScript’in en popüler yazılım dilleri sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu dil, son yıllarda Node.js gibi platformlarla birlikte sunucu tarafı geliştirmelerinde de yaygınlaşmıştır. Kısacası JavaScript, geçmişten bugüne en popüler yazılım dilleri arasında rahatlıkla gösterilebilir.

Java

Seneler önce geliştirilen Java, çok çeşitli platformlarda çalışabilen genel amaçlı bir dil olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Android mobil uygulama geliştirmede de tercih edilen bir dil olmasıyla bilinir. Nesne yönelimli ve dinamik bir dil olan Java, senelerdir çok fazla tercih ediliyor.

C / C++

C ve C++, sistem programlama, oyun geliştirme, gömülü sistemler ve performans odaklı uygulamalar gibi alanlarda popülerdir. Düşük seviye kontrol ve hızlı çalışma özellikleriyle oldukça sık tercih edilir. C yazılım dilleri dendiğinde akla ilk olarak bu iki dil gelir. Bu dillerin aslında yazılım dillerinin temelini oluşturduğunu bile söyleyebiliriz.

C#

Microsoft tarafından geliştirilen C#, Windows uygulamaları, oyun geliştirme ve Microsoft platformları için özellikle tercih edilen bir dildir. Unity oyun motoru da C# ile entegre çalışır.

Swift

Swift, iOS tarafında en popüler yazılım dillerinin başında geliyor. Swift, Apple tarafından iOS, macOS, watchOS ve tvOS uygulamaları geliştirmek için kullanılan bir dildir. Kolay anlaşılır sözdizimi ve güvenlik odaklı yapısıyla popülerdir. Kısacası, iOS platformuna uygulamalar geliştirmek için bu dil tercih edilir.

Ruby

Ruby, kolay okunabilirliği ve sade sözdizimi ile öne çıkan bir dil olarak bilinir. Web uygulamaları, prototip oluşturma ve hızlı geliştirme için kullanılmaktadır. Ruby için geliştirilen Ruby on Rails framework’ü de oldukça popülerdir. Bu ikili bir arada kullanılarak birçok alanda pratik yazılımlar geliştirilebilir.

Go

Go, Google tarafından geliştirilen bir dil olup paralel programlama, ağ programlama ve sistem yazılımı geliştirmek için tercih edilir. Hızlı çalışma zamanı ve basit sözdizimiyle dikkat çeker.

PHP

PHP, web geliştirme için sıklıkla kullanılan bir dil olup dinamik web siteleri oluşturmak için idealdir. Özellikle popüler CMS’ler (Content Management System) ve blog platformlarının temelini oluşturur.

Rust

Rust, sistem programlama, oyun geliştirme ve güvenlik odaklı uygulamalar için tasarlanmış bir dil olup hızlı ve güvenli kod yazma imkânı sağlar. Son yıllarda popülerliğini arttırmasıyla birlikte en popüler yazılım dilleri arasında gösterilebilir.

Bir yorum bırakınız...

*

en iyi zamanlar

İnstagram’da En Uygun Paylaşım Saatleri Nedir?

İnstagram'da en uygun paylaşım saatleri nedir? Sorusu etkileşim almak isteyen insanların sıklıkla araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Özellikle son yıllarda sosyal platformlara olan ilginin ...
Python Kullanarak YouTube Üzerinden Video İndirme

Python Kullanarak YouTube Üzerinden Video İndirme

Günümüzün en ünlü ve en çok kullanılan video yayınlama platformu olan YouTube, her türlü kullanıcıya ve kitleye hitap edecek kadar çok sayıda farklı türden ...
Google Gmail’de okunmamış mailleri görmek

Gmail’de Okunmamış Mailleri Görmenin Basit Yolu

Google Gmail’de okunmamış mailleri görmek oldukça kolay. Ayarlardan bunu kolayca düzenleyebilirsiniz. Tercih edebileceğimiz çok sayıda mail servisi mevcut. Bu mail servislerinden birisi de Google’ın ...
Yandex Disk Nedir

Yandex Disk Nedir ve Özellikleri Nelerdir

Bir bulut depolama servisi olan Yandex Disk nedir birlikte öğrenelim. Bu servisle verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Veri kaybını önlemek için zaman zaman yedekleme yapmak önemli. Normal ...
SIM Kart PIN Kodu Nasıl Öğrenilir

SIM Kart PIN ve PUK Kodu Nasıl Öğrenilir? PUK Sorgulama

SIM kart pin kodu öğrenmek için size verilen kartı kullanabilirsiniz. SIM kartın bulunduğu kart üzerinde tüm kodlar yazar. Cep telefonları artık hayatımızın vazgeçilmezi konumuna ...
Python ile Match-Case Kullanımı

Python ile Match-Case Kullanımı

 Programlama dili denince akla gelen ilk şeylerden birisi karar yapılarıdır, bunlar koşul yapıları olarak da bilinirler. Bu yapılar aracılığıyla programın işleyişi, yapabileceği işlemler değişkenlerin ...
SSD alırken dikkat edilmesi gerekenleri

SSD Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bilgisayarınıza SSD alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıklayacağız. Bunlar arasında DRAM ve kapasite gibi detaylar var. Sabit diskler bilgisayarın performansını önemli ölçüde etkiliyor. Geçmişte kullandığımız ...
Powershell ve CMD Komut İstemi Arasındaki Farklar

Powershell ve CMD (Komut İstemi) Arasındaki Farklar

Windows işletim sistemi bulunan bilgisayarların oldukça aşina olduğu Komut İstemi, bilgisayar kullanıcılarının arayüzle yapamadığı işlemleri hızlıca yapmasına olanak tanır. Bu sayede bilgisayar üzerinde performans ...
WPS Nedir WPS Nasıl Açılır ve Kapatılır

WPS Nedir? WPS Nasıl Açılır ve Kapatılır?

Kablosuz ağa kolayca bağlanmamızı sağlayan WPS nedir sorusunu sizler için cevaplamak istiyoruz. İnternete bağlanmak için birçok farklı yöntem kullanabiliyoruz. Kablolu veya kablosuz bağlantı yaparak ...
VoLTE nedir

VoLTE Nedir, Nasıl Kapatılır?

Voice Over LTE yani VoLTE nedir sorusunu yazımızda cevaplayacağız. Bu teknoloji, 4.5G şebekesi üzerinden görüşme yapmanızı sağlıyor. Kablosuz ağ altyapıları dünya çapında gelişmeye devam ...