Telefon Kendi Kendine Kapanıyor Sorunu | Sonsuz Teknoloji

Telefon Kendi Kendine Kapanıyor Sorunu

telefon kendi kendine kapanıyor

Her geçen gün karşımıza yepyeni akıllı telefonlar çıkıyor ve bunu takip ederek daha bir sürü tanıtımlar gerçekleşiyor.Ancak teknolojik aletlerin gelişmesiyle birlikte çeşitli sorunlar da karşımıza çıkabiliyor.Bu problemlerden bir tanesi yeni akıllı telefon modellerinde dahi görülebilen kendi kendine kapanma sorunu olarak ortaya çıkıyor.

Genel arıza durumu içerisinde yer alan telefon kendi kendine kapanıyor sorunu birçok nedene bağlı olarak gelişiyor. Öyleyse akıllı telefonların bu döngü içerisine girme sebebi nedir? Bu problem neden oluşur? Android ve İphone telefonlarda Kendi kendine kapanma problemi için ne tür çözümler bulunabilir? Birlikte inceleyelim.

Telefonun Kendi Kendine Kapanma Sebebi Nedir?

İster Android telefonunuz olsun isterse İphone telefonunuz olsun akıllı telefonların kendi kendine kapanma sorunu çözümünden önce ilk olarak hangi kaynaklardan meydana geldiği tam olarak bilinmesi gerekir. Bu şekilde çözüm yolları farklı sebeplerden dolayı değiştiğinden,  bu sebebe bağlı olan kapanma problemi bulunmalı ve yapılması şart olan düzenlemeler gerçekleşmelidir.

Telefon kendi kendine kapanma sorunu kapsamında iki farklı tür sınıflama söz konusudur. Akıllı telefonun donanımlarında olan problemler veya yazılımlarında oluşan problemler olarak belirtilir. Bu problemin çeşitli döngülere bağlı olarak ön plana çıktığı da görülür.Yazılımsal ve donanımsal problemleri sınıflandırarak sebeplerini sizlere belirtelim.

Yazılımsal Nedenlere Bağlı Olarak Oluşan Hatalar Nelerdir?

Akıllı telefon kendi kendine kapanıyor ve daima bu şekilde aynı hata yaşanıyorsa, burada düşünülmesi gereken ilk yer yazılım problemi olmalıdır. Yazılım kısmı kontrol edildikten sonra burada bulunan herhangi bir arıza olup olmadığı mutlaka bilinmelidir.

Genellikle Android işletim sistemi bulunan akıllı telefonlar da bu yazılım problemiyle sıkça karşılaşıldığı herkes tarafından biliniyor. Bu problem, işletim sisteminin güncellenmesi anında yaşanıldığı gibi, akıllı telefonun kendi kendine kapanması sorunu olarak da kısır döngü şeklinde yaşanabiliyor.

Yazılımsal Oluşan Problemlerin Çözümleri Nasıldır?

Akıllı telefonlar da yaşanan bu problemin çözümü için yeniden bir sıfırlama yapılması doğru bir tercih olabilir. Bunu gerçekleştirmek için cihazın açık olması gerekir.Ancak cihaz kendisini tekrarlı bir şekilde sürekli olarak kendisini başlatmaya devam ederse, bu durumda telefonu güvenli mod üzerinden açmayı deneyin. Yapılması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Sıfırlamanın yapılmasıyla birlikte akıllı telefonda var olan yazılım fabrika ayarlarına geri çevrilebilir.
  • Akılı telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğünüz zaman telefonun kendi kendine kapanma sorunu çözülmüş olması gerekir.
  • Tabii ki bu durum telefonun yazılımsal nedenlerinden dolayı oluşuyorsa çözüm gerçekleşir.
  • Bu problem yine de devam ederek yazılımsam sebebe bağlı değilse, kapanma döngüsü tekrar edecektir. Bu şekilde cihazın sıfırlama işlemi tam yapılamayabilir.

Akıllı telefon için oluşan bu problem donanımsal nedenlere bağlı olarak geliştiği anlaşılırsa, yapılması gereken kontrol ve işlemleri birlikte görelim.

Donanımsal Nedenlere Bağlı Olarak Oluşan Hatalar Nelerdir?

telefon arıza

Cihazda oluşan kapanma probleminin yazılımsal nedenlere bağlı olmadığı anlaşıldığında donanım kısmının kontrol edilir.Bu kısımda sıkça karşılaşılan problem batarya sıkıntısıdır. Bazı cihazların oldukça hızlı şekilde çalışmasına bağlı olarak çabuk yıpranma görülebilir. Bu durum cihazın kullanımını da etkilediğinden kapanma sorunu ile karşılaşılabiliyor.

Eğer akıllı telefonun içerisinde batarya problemi bulunuyor ise, bu tarz döngü hatası ile tekrar kendi kendine kapanma problemi yaşanabilir. Genel olarak telefon, kimyasal yaşlanmaya uğramış ve ömrü tükenmiş pilleri olduğunda bu durum görülür. Böyle bir sorun yaşandığı zaman ilk yapılması gereken kontrol, pil kontrolü olmalıdır.

Akıllı Telefonlarda Pil Kontrolü Nasıl Gerçekleşir?

Pil kontrolü esnasında dikkat edilmesi gereken önemli konular şunlardır:

  • Pil hasarlı olduğunda şişme yapabilir.
  • Hasarlı olan pil hızlı ve anlık olarak şarj değişikliği yaşar.
  • Telefonun şarjı %70 gibi seviyelerden ani olarak %30 gibi seviyelere düşebilir. Bu şekilde batara da problem olduğu rahatlıkla anlaşılır.
  • Bu durumla karşılaşıldığında mutlaka bataryanın değiştirilmesi gerekir.

Tüm işlemler bittikten sonra cihazda aynı kapanma hatasının tekrar olup olmadığını kontrol edin.

Kapanma Probleminde Ana Kart Sorunu

Cihazda herhangi bir batarya problemi yoksa veya bataryanın değişmesine rağmen kapanma problemi kendisini tekrarlıyorsa, farklı bir donanımsal problemin olduğunun kanıtıdır. Diğer donanımsal problemlerden bir tanesi anakart ile oluşan hatalardır. Cihazın anakart kısmında başlamış olan herhangi bir problem, ani şekilde döngüsel olarak kapanmasına yol açabilir.

Anakart Değişimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genellikle akıllı telefon üreticileri bu tip durumlar oluştuğunda ve garanti süresi devam ettiğinde ücretsiz olarak onarım servisi sunuyor. Bu nedenle resmi servislere mutlaka gidilmesi en doğru tercihtir. Resmi servislere gitme kısmını kesinlikle önemli olduğu için vurgulayalım.

Cihazda anakart değiştirmek için mutlaka güvenilir olan yerlere başvurulması gerekir. Hem güvenlik hem de doğru tamir açısından bu konu oldukça önemlidir.Genel olarak bu tarz problemlerin dışında görülebilecek farklı bir sıkıntı olmamaktadır. Eğer yalnızca donanımsal nedenden dolayı bir problem yaşanıyorsa, teknik servis daha doğru bir çözüm yöntemi olacaktır.

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...