Yaygın Samsung Galaxy S9 ve S8 Sorunları ve Çözümleri ∞

Yaygın Samsung Galaxy S9 ve S8 Sorunları ve Çözümleri

samsung s8 s9 sorunlar

Samsung Galaxy telefonlar harika, ancak sorunsuz telefon yoktur. Bazı genel sorun giderme adımlarıyla birlikte Galaxy S9 ve S8’deki belirli sorunların nasıl giderileceği konusunda size yol göstereceğiz. Telefonunuz şarj olmuyor, bir ağa bağlanamıyor ya da bataryayı hızla tükeniyorsa, bu makaleye göz atmanız da fayda vardır.

Genel Samsung Galaxy Sorun Giderme İpuçları

Samsung Galaxy S8 veya S9’unuzla ilgili hemen hemen her türlü sorunu takip edebileceğiniz bazı temel sorun giderme adımları vardır. Sorunu çözüp çözmediğini görmek için önce genel çözümler için bu ipuçlarını denemeniz de fayda vardır.

Yeniden başlat

Cihazı yeniden başlatmak sadece telefonda değil tüm elektronik cihazlarda sorunun çözülmesi için ilk denemesi gereken yöntemdir. Yeniden başlatmak telefonun hafızasındaki sorunlara neden olan herhangi bir tespit edemediğiniz sorunu temizlemek için işe yarar. Telefonunuzu yeniden başlatmak için, güç düğmesini basılı tutun ve Yeniden Başlat’a dokunun.

Güncelleştirme

Samsung ve Android  düzenli olarak yazılım ve güvenlik güncellemelerini yayınlar. Korumalı kalmanız ve yamaların düzeltilmesi için telefonunuzu güncel tutmak önemlidir.

Güncellemek için “Ayarlar“ı açın ve Yazılım güncellemesi> Güncellemeleri manuel olarak indir seçeneğine gidin. Ya da cihazınızın en son sürümü çalıştırdığı söylenir veya bir güncelleme indirip yükleyebilirsiniz.

Güvenli mod

Güvenli Mod, yalnızca telefonunuzun temel uygulamalarının çalışmasına izin verir. Cihazınızın sorunlarının üçüncü taraf bir uygulamadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemenin iyi bir yoludur. Güvenli Mod’a girmek için, güç düğmesini basılı tutun ve Kapat’a dokunun. Telefonunuzu tekrar açmak için güç düğmesini basılı tutun. Samsung logosu görüntülendiğinde, telefonun önyükleme işlemini bitirinceye kadar Sesi kıs düğmesini basılı tutun. Ekranınızın sol alt köşesinde Güvenli modunu göreceksiniz. Güvenli Mod’dan çıkmak için bildirim çubuğunda aşağı kaydırın ve Güvenli mod açık> Kapat’a dokunun.

Telefonunuz Güvenli Mod’da sorunsuz çalışıyorsa, sorun giderilene kadar son yüklenen ve güncellenen uygulamaları kaldırın.

Fabrika ayarları

Bu çözüm telefonunuzdaki soruna her hangi bir çözüm bulamıyorsanız son çare sıfırlamaktır. Adından da anlaşılacağı gibi, telefonunuzu silecek ve her şeyi telefonu ilk durumuna sıfırlayacaktır.

Telefonunuzda saklamak istediğiniz her şeyi yedeklediğinizden emin olun Ayarlar> Bulut ve hesaplar> Yedekle ve geri yükle

Fabrika ayarlarına sıfırlamak için, Ayarlar‘ı açın ve Genel yönetim> Sıfırla> Fabrika ayarlarına sıfırla> Sıfırla‘ya gidin.

Artık genel bilgileri ele aldığımıza göre, belirli Samsung Galaxy sorunlarını nasıl çözeceğimize bakalım.

1. Kamera Odaklanmadı

Galaxy telefonların harika kameraları vardır. Ne yazık ki, arka kameranın mesafeye odaklanmadığı S8 ve S9’u etkileyen bir donanım hatası vardır.

Bunun düzeltmesi kamera uygulamanızı açmak ve telefonunuzu sallamaktır. Bunu yaptıktan sonra, kamera aniden odaklanacaktır. Kulağa çok saçma geliyor, ama bu bir donanım problemi olduğu için, sallanma hareketi kamera bileşenlerini yeniden hizalar.

Sorun şu ki, bu düzeltme kalıcı değildir. Bu işlemi sorunla karşılaştığınızda yapmanız gerekir. Dolayısıyla, tek uygun çözüm, telefonunuzu açmak ve değiştirmek için kimliği doğrulanmış bir Samsung tamir atölyesine teslim etmektir.

2. Telefon Şarj

Piliniz fişe takılıyken güç kazanmıyorsa veya çok yavaş şarj oluyorsa, önce telefonunuzu kapatın. Telefonun şarj bağlantı noktasına ve şarj kablosunun her iki ucuna bakın. Tozları temizleyin. Henüz yapmadıysanız, telefonla birlikte gelen şarj cihazını ve kabloyu kullanın. Bazı üçüncü taraf şarj cihazları ucuz, verimsiz ve kırılmaya eğilimlidir.

Sorunun şarj cihazı, kablo veya telefonla ilgili olup olmadığını belirlemek önemlidir. Bu sorunu çözüp çözmediğini görmek için farklı bir priz ve ardından farklı bir kablo kullanın. Ayrıca, USB üzerinden bilgisayarınıza şarj etmeyi deneyin.

Bunların hiçbiri işe yaramıyorsa, Galaxy’nın kablosuz şarj özelliğini kullanmayı deneyin. Şarj bağlantı noktanız hatalı olabilir, ancak telefonu yine de şarj edebilirsiniz. Yapabildiğiniz takdirde bir kablosuz şarj cihazı ödünç alın. Telefon şarj almamasına ilişkin makalemize göz atınız.

3. Telefon Kapanmıyor

Telefonunuzu kapatmak için kullanılan normal yol, güç düğmesini basılı tutmak ve Kapat’a basmaktır. Telefonunuz kapanmazsa, güç ekranına bile ulaşamıyorsanız bir yazılım sorunu olabilir veya arızalı bir güç düğmesi olabilir.

Öncelikle zorunlu bir yeniden başlatmayı deneyin. Bunu yapmak için, aynı anda güç düğmesini ve ses azaltma düğmesini 10 saniye basılı tutun. Bu düğme kombinasyonu aynı zamanda bir ekran görüntüsü almak için bir Android kısa yoludur, bu nedenle böyle bir şey olduğunda endişelenmeyin sadece düğmeleri basılı tutarak kapatmayı zorlayın.

Hiçbir şey olmuyorsa, Ayarlar‘ı açın ve Genel yönetim> Sıfırla> Otomatik yeniden başlat‘a gidin. Özelliği açık olarak kaydırın ve Zaman ve Gün’ü düzenleyin. Telefonunuzun yeniden başlatılmasını bekleyin ve ardından manuel olarak kapatmayı deneyin. Her iki yöntem de işe yaramıyorsa, muhtemelen arızalı bir güç düğmesine sahipsinizdir.

4. Ağ Bağlantısı Yok

Öncelikle sağlayıcınızın ağ durumunu kontrol edin. Bölgenizde herhangi bir arıza veya bakım olup olmadığını ve bölgenizdeki şebeke veri çekim  durumunu gözlemleyin. Sağlayıcıda sorun bildirilmemişse, Ayarlar’ı açın ve Bağlantılar‘a dokunun. Uçuş modunun kapalı olduğundan emin olun.

Ardından Mobil ağlar’a dokunun. Ağ operatörlerinin doğru sağlayıcıyı görüntülediğini kontrol edin. Öyle değilse, ona dokunun ve Ağlarda ara’yı seçin. Listeden doğru sağlayıcıyı seçin. Ardından geri dönün ve Ağ moduna dokunun. Telefonunuzun ağ kapsama alanına bağlı olarak farklı hız seviyeleri arasında geçiş yapmasını sağlayan bir otomatik bağlantı modu kullandığınızdan emin olun.

Ana Ayarlar sayfasına geri dönün. Genel Yönetim> Sıfırla> Ağ ayarlarını sıfırla> Ayarları sıfırla‘ya gidin. Bu sadece mobil verilerinizi değil, aynı zamanda Wi-Fi ve Bluetooth’u da sıfırlayacaktır.

SIM kartınızı kapatın ve çıkartın. Beş dakika bekleyin, ardından tekrar açın ve telefonu açın. Yapabilirseniz, aynı ağda farklı bir SIM kartı deneyin. Bu işe yararsa, ağ sağlayıcınıza başvurmanız ve orijinal SIM’inizi hatalı olarak bildirmeniz gerekir.

5. Bildirimi Görüntülemiyor

Telefonunuz cevapsız aramalarla ilgili sizi bilgilendirmiyorsa, öncelikle sorunun neden üçüncü taraf uygulaması olmadığından emin olun. Ağ sağlayıcınızdan veya çeviriciyi değiştiren uygulamalar, suçlu olabilir. Kontrol etmek için yukarıda belirtilen Güvenli Mod adımlarını izleyin.

Aksi takdirde, Ayarlar‘ı açın ve Bildirimler> Gelişmiş> Kişiler> Cevapsız arama‘ya dokunun. Önemi’ye dokunun ve Acil’e ayarlayın. Ayrıca Ses’e dokunup dilerseniz farklı bir ton ayarlayabilirsiniz.

6. Pil Boşalması

Hızlı boşaltma bataryası için genel olarak sorun arka planda çalışan bir uygulamadır. Ayarlar’ı açıp Cihaz bakımı> Pil bölümüne giderek kontrol edin. Uygulama güç monitörü, uygulamalarınızın saat başı ne kadar kullandığını gösterir.

Kablosuz ve Bluetooth, başka amaçlarla devre dışı bırakılmış olsa bile konumunuzu tespit etmenize yardımcı olabilir, ancak bunu devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar’ı açın ve Bağlantılar> Konum> Doğruluğu artırma bölümüne gidin. Wi-Fi tarama ve Bluetooth taramasını kaydırın.

Piliniz inanılmaz bir hızda tükeniyorsa veya telefonu% 20’ye düştüğünde bile kapatıyorsa, doğrulanmış bir Samsung teknisyeni tarafından çözülmesi gereken bir donanım sorunu olabilir. Android pil ömrünü korumak için kılavuzumuza göz atın.

7. Edge Lighting-Kenar Aydınlatma Aktif Değil

Edge Lighting, bir bildirim geldiğinde telefonunuzun kenarlığını aydınlatacak bir özelliktir. Görüntülenmiyorsa, Ayarlar‘ı açın ve Görüntü> Kenar ekranı> Kenar aydınlatması‘na gidin. “Kenarı Göster” aydınlatmasını “her zaman” olarak ayarlayın.

“Bildirimleri yönet” öğesine dokunursanız, hangi uygulamaların Kenar aydınlatması kullanabileceğini seçebilirsiniz. Hepsini etkinleştirmek için “Tüm mevcut uygulamaları aç”ı seçin

Önerilen uygulamaların Kenar aydınlatmasını desteklemek için özel olarak geliştirildiğini unutmayın. Diğer uygulamaların Kenar aydınlatmasını kullanmasına rağmen, uygulamaya ve gönderilen bildirimlerin türüne bağlı olarak yine de çalışmayabilirler.

 

 

Bir yorum bırakınız...

*

keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...

Microsoft Copilot Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Microsoft Copilot, Microsoft'un Windows, Edge, mobil ve Office 365 için yapay zeka aracıdır. Yapay zekanın gelişmesi ve OpenAI GPT'nin popüler olması ile birlikte teknoloji ...
Gmail akıllı yazma

G-mail Akıllı Yazma Özelliğini Açma Kapatma

Akıllı yazma aracı, e-mailler için otomatik tamamlama gibi çalışır. E-maillerin nasıl yazılacağını öğrenir ve cümlelerin tamamlanmasını sağlar. E-mail metinlerinin hızlıca oluşmasını sağlar. Yazarken öneriler ...
IMAP

İmap Nedir? İmap Kullanımının Faydaları

Birçok insan imap nedir bilmemektedir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında e-mail kullanımı çok önemlidir. E-mail protokolü sayesinde kişiler her cihazdan e-mailerini kontrol edebilir, ...
mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...