Youtube Müzik ve Spotify Karşılaştırma ∞

Youtube Müzik ve Spotify Karşılaştırma

youtube müzk ve spotify karşılaşırma

Spotify, yıllardır kullanılan en popüler müzik platformudur. Fakat son zamanlarda yaptığı fiyat artışları ile birlikte artık yeterince cazip gelmemeye başladı. Youtube, kendi müzik platformu olan Youtube Music’i geliştirerek Spotify müziğin karşısına muhteşem bir rakip koydu. Youtube Müzik mi Spotify mı? Karar veremediyseniz bu yazının ardından seçiminizi en doğru şekilde yapabilecek kadar fikir edinebileceksiniz.

Youtube müzik, uzun süredir kullanılıyordu fakat gerek yeterince şarkıya ev sahipliği yapmaması gerek reklamının yapılmaması nedeniyle insanlar tarafından neredeyse hiç tercih edilmiyordu. Google gibi bir sağlayıcının altında yer alan bir müzik platformunun böyle kullanışsız olması Google yöneticilerini rahatsız etmiş olacak ki ani bir çıkışla Youtube Müzik uygulamasını geliştirerek artık bize Youtube Müzik mi Spotify mı? Sorusunu sordurmayı başardılar.

İlgiliSpotify’da Yeni Müzikler Nasıl Bulunur?

Yıllardan beri müzik uygulaması denildiğinde akıllara ilk gelen uygulama elbette Spotify uygulaması olmuştur. Gerek müzik çeşitliliği gerek ses kalitesi olarak büyük başarılar sunuyor aynı zamanda oluşturduğu size özel listeler sayesinde nefis bir müzik deneyimi sunuyordu. Fakat spotify zamanla bir müzik uygulaması için çok da avantajlı olmayacak fiyat artışlarına gitti. Bunun bir sonucu olarak da insanların hayranlığını yavaş yavaş kaybetti.

İlgili: Spotify Ne Kadar İnternet Verisi Kullanıyor?

Youtube Müzik Neler Sunuyor?

Youtube Müzik, müzik uygulamalarının arasında kendini iyi bir yerlere getirmeyi başaracak gibi duran yeni nesil müzik uygulamalarından biri. Youtube kütüphanesinin sonsuz müzik seçeneğini size sunan, aynı zamanda müzikleri isimleriyle aramak zorunda kalmadan (Spotify’ın belki de en kötü yanı buydu. Şarkıları sözleri ile arattığınızda bulamıyordunuz.) direkt olarak bulabilen ve bir şarkıyı açtığınızda direkt olarak benzer şarkıları listenize ekleyen özel bir uygulama.

Spotify ile kıyaslandığında belki de spotify uygulamasını tercih etmenize neden olabilecek en büyük fark, Spotify’daki podcast arşivinin Youtube müzik platformunda yer almaması. Youtube müzik podcast seçeneği sunmuyor. Yalnızca müzik sunuyor. Bu da, hem müziğimi dinlerim hem de ara sıra podcast açarım diyen kullanıcı için negatif bir durum. Ancak Google Podcast hizmetini ayrıca sunuyor.

İlgili: Google Podcasts Nedir? Nasıl Kullanılır?

Fakat youtube müzik kendini sürekli geliştiren bir uygulama. Çok uzun süredir sadece küçük yenilikler getirmiş Spotify ile kıyaslandığında, kısa bir süre içinde çok daha kullanışlı olacağa benziyor. Aynı zamanda Youtube müzik, müzikleri direkt olarak Youtube altyapısından getirdiği için çok geniş bir müzik seçeneği sunuyor. Spotify üzerinde bulunmayan şarkıların neredeyse tamamını Youtube müzikte bulmak mümkün.

Şarkı Bulmak Çok Daha Kolay

O an aklınızdan geçen şarkının nakaratını hatırladınız diyelim. Şarkının “Akşama doğru, azalırsa yağmur, kız kulesi ve adalar” kısmını hatırlıyorsunuz. Bunun haricinde şarkının ne adını ne de diğer sözlerini hatırlamıyorsunuz. Spotify ve Youtube müzik kullanıcılarının arasındaki ayrım tam olarak burada ortaya çıkıyor.

Eğer spotify kullanıcısıysanız aramalara “Akşama doğru, azalırsa yağmur, kız kulesi ve adalar” yazdığınızda hiçbir sonuç çıkmayacaktır. Zira Spotify, aramalarda şarkının adını istiyor sizden. Şarkı sözleri ile arama yapmanız bir işe yaramıyor. Bunun için önce Google’a girip şarkının sözünü yazacak, şarkının adını bulacaksınız. Sonra ise Spotify’a girerek şarkının adını aratacaksınız. Ancak bu şekilde şarkıyı dinleyebiliyorsunuz ki bu yöntem eğer şarkı Spotify’da varsa işe yarayacaktır yalnızca.

Peki Youtube müzik kullanıcıları ne yapıyor? Arama kutusuna “Akşama doğru, azalırsa yağmur, kız kulesi ve adalar” yazıp arattığı an Teoman – İstanbul’da Sonbahar şarkısını ve bununla birlikte altında bu şarkıya ait tüm yorumları ve coverları bulabiliyorsunuz. Üstelik geniş kütüphane seçeneği sayesinde aradığınız şarkı, büyük ihtimalle Youtube müzikte mevcuttur. Bu da Youtube Müzik Avantajları konusunda ciddi bir yer kaplıyor.

Eğer çevrenizde Youtube müzik iyi mi diye soran birisi varsa, ona sadece bu örneği göstermeniz bile onun, Youtube müzik’i tercih etmesini sağlayacaktır. Peki eğer tüm yönleriyle ele alırsak Youtube Müzik mi Spotify mı? Bunu belirleyen bir diğer unsur fiyat performans konusunda ortaya çıkıyor.

Spotify Parasına Youtube Müzik + Premium

Spotify ücretlerine göz atacak olursak, Spotify kullanıcıları, Spotify müzik uygulaması kullanmak için şu fiyatları ödemeleri gerekiyor;

  • Spotify Premium için ayda 17,99 TL ödemek zorundalar.
  • Spotify Aile paketi 6 hesaba kadar destekliyor ve fiyatı 26,99 TL
  • Spotify Öğrenci paketi ise 8,99 TL (üniversite öğrencisi olmanız gerekir)

Youtube Premium + Müzik için Youtube kullanıcılarının aylık ödemeleri gereken fiyat

  • Youtube Premium + Müzik için ayda 16,99 TL ödenmesi gerekiyor.
  • Youtube Premium + Müzik aile paketi 5 hesaba kadar destekliyor aylık 25,99 TL
  • Youtube Premium için ise herhangi bir öğrenci paketi bulunmuyor.
  • Youtube Music Uygulamasını tek başına kullanmak, Premium özelliğini almak istemezseniz aylık 13,99 TL

Gördüğünüz üzere Youtube Premium + Youtube Müzik yani 2 uygulamanın Premium ücreti, Spotify’ın tek başına aldığı ücretten daha düşük. Peki Youtube Premium ne işe yarıyor?

Youtube Premium, Youtube’da reklamlar ile karşılaşmadan videolar izlemenize yardımcı oluyor. Aynı zamanda videoları daha sonra izlemek için indirebilirsiniz. Youtube Premium aldığınızda Youtube Müzik de yanında gelmektedir.

Youtube Müzik Çeşitliliği Daha Yüksek

Youtube Müzik uygulamasına baktığınızda, müzik çeşitliliği konusunda Spotify uygulamasına ciddi bir fark attığını görebilirsiniz. Bu da Youtube Müzik avantajları içinde en önemlilerinden. Fakat podcast dinlemeden yapamam diyenlerdenseniz maalesef Youtube müzik uygulamasında herhangi bir podcast hizmeti bulunmuyor.

Youtube Müzik mi Spotify mı? Bunun cevabı yine sizin kararınıza kalmıştır elbette. Fakat tüm detayları gözden geçirdiğimizde Youtube Müzik bir adım daha önde gidiyor gibi gözüküyor. Bu, elbette kişiden kişiye değişebilir.

Spotify’ın En Büyük Kozu Ses Kalitesi

Belki de hâlâ Spotify tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri Spotify uygulamasının harika bir ses deneyimi sunması. Elbette ses kalitesi, cihazın donanımları ile doğrudan ilgilidir fakat iyi bir hoparlörde açık bir şekilde fark ediliyor ki Youtube müzik uygulaması, Spotify’ın gerisinde kalıyor. Bu farkı anlamanız için iyi bir müzik dinleyicisi olmanız gerekiyor. Eğer ara sıra müzik dinleyip geçenlerdenim diyorsanız, aradaki farkı anlamakta zorlanmanız mümkün.

Youtube Müzik avantajları göz önünde bulundurduğunuzda en büyük kozu, aynı zamanda Youtube Premium sahibi olmanız gibi duruyor. Öyle ki Youtube vidoelarındaki reklamlar bu kadar can sıkıcıyken bu reklamlardan kurtulmanız için böyle bir avantajın sunulması işleri Youtube Premium’un eline itiyor.

Aralarında çok büyük bir fiyat farkı olmadığı için ücretsel bir kıyaslama yapmak doğru olmaz. Fakat Youtube Müzik mi Spotify mı? Diye düşünürken Youtube Premium’u da işin içine dahil etmenizde yarar var.

Eğer hangisini seçeceğinize karar veremediyseniz iki uygulamayı da ücretsiz bir şekilde 3 ay boyunca deneyebilirsiniz. 3 aylık deneme süresince hiçbir ücret ödemeniz gerekmiyor. Bu sayede hangisinin iyi olduğuna karar verip sonraki adımlarda o yönden ilerleyebilirsiniz. Piyasada adından yeni yeni bahsettiren Youtube Müzik platformu, bu ilerleyişle devam ederse Spotify’ı ciddi manada üzeceğe benziyor.

Youtube müziğin yakın zamanda podcast hizmetini de aktif edeceği söylentiler arasında. Fakat podcasti aktif etmesi, spotify kadar geniş bir podcast kütüphanesi sunabileceği anlamına gelir mi? Tartışılır. Zira, podcast denildiğinde akla hâlâ gelen ilk ve tek isim Spotify gibi duruyor.

Bir yorum bırakınız...

*

keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...

Microsoft Copilot Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Microsoft Copilot, Microsoft'un Windows, Edge, mobil ve Office 365 için yapay zeka aracıdır. Yapay zekanın gelişmesi ve OpenAI GPT'nin popüler olması ile birlikte teknoloji ...
Gmail akıllı yazma

G-mail Akıllı Yazma Özelliğini Açma Kapatma

Akıllı yazma aracı, e-mailler için otomatik tamamlama gibi çalışır. E-maillerin nasıl yazılacağını öğrenir ve cümlelerin tamamlanmasını sağlar. E-mail metinlerinin hızlıca oluşmasını sağlar. Yazarken öneriler ...
IMAP

İmap Nedir? İmap Kullanımının Faydaları

Birçok insan imap nedir bilmemektedir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında e-mail kullanımı çok önemlidir. E-mail protokolü sayesinde kişiler her cihazdan e-mailerini kontrol edebilir, ...
mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...