Hubble Teleskopu ile Milyarlarca yıl öncesini görebiliriz
Hubble Teleskobu , evrendeki çok uzak nesnelere bakmamızı sağlar. Bu olağanüstü mühendislik parçası sayesinde NASA, biri Hubble Ultra Deep Field olan inanılmaz görüntüler üretebildi. Teleskopun 2003 ve 2004 yıllarındaki görüntüleri kullanarak oluşturulan inanılmaz görüntü, gökyüzünün küçücük bir parçasını çok ayrıntılı olarak görüntüler; çoğu genç galaksilerden oluşan 10.000 nesne içerir ve zaman içinde bir portal görevi görür. Bir fotoğrafta, 13 milyar yıl geçmişe, evrenin tarihi açısından erken olan Büyük Patlama’dan sadece 400 ila 800 milyon yıl sonra taşınıyoruz.
Güneşin Galaksi üzerinde dolaşması 225 Milyon yıl sürmekte
Dünya ve güneş sistemimizdeki diğer gezegenler
En Büyük Dağ = Mars’ta
Mars’taki Olympus Mons , Güneş Sistemi’nin herhangi bir gezegenindeki en yüksek dağıdır . Dağ, 26 kilometre yüksekliğinde ve 600 kilometre boyunca yayılan devasa bir kalkan volkanıdır (Haiiwain Adaları’nda bulunan volkanlara benzer). Bunu ölçeklendirmek için, bu dağı Everest Dağı’nın yüksekliğinin neredeyse üç katı yapar.
Venüste ki Zaman Dilimi
Venüs, Güneş Sistemimizdeki en yavaş dönen gezegendir, bu nedenle yörüngesini tamamlamak için olduğundan tam olarak dönmesi daha uzun sürer. Bu, Venüs’ün yıllarından daha uzun süren günleri olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda, sürekli elektronik fırtınalar, yüksek CO2 okumaları ile düşünülebilecek en zorlayıcı ortamlardan birine de ev sahipliği yapıyor ve sülfürik asit bulutlarıyla örtülüyor.
Bir yorum bırakınız...